Så undviker du att fastna i ett ”situationship”

By on 16 maj, 2023
Bild: Hinge

Vad är vi egentligen? Har du tvivlat på om din partner är på samma bana i relationen som du är? I ett “situationship” lever du i en ovisshet som dikterar din civilstatus. 

Ett typiskt tecken på att man befinner sig i ett “situationship” är att man inte kan svara på frågan vad man är för något i relationsväg. Relationen går inte att definiera och har aldrig blivit officiellt kommunicerad.

Varför hamnar man i “situationships”?

Det är lättare idag att hitta den perfekta dejten tack vare dejtingappar. Men med fler valmöjligheter kommer rädslan för att missa något i kärleksväg och tänka att gräset alltid är grönare på andra sidan. Många människor befinner sig i tillfälliga relationer där man inte vet var man står eller var man är på väg, man hamnar i ett slags limbo.

Vad säger dejtingexperten?

Enligt Logan Ury, Director of Relationship Science på Hinge, är nyckeln till att undvika att hamna i ett “situationship” att vara uppmärksam på vad man letar efter redan från början.

– Du vill inte vara med någon i sex månader för att sedan få reda på att ni inte har samma avsikter om vad relationen ska leda till, säger hon.

Dejtingexpertens råd: Så här tacklar du ett “situationship”

Man ska stämma av med sig själv för att se över vad man vill ha. Letar man efter något mer seriöst? Om inte, kanske den här typen av relation fungerar just nu. Om ja, gå vidare till nästa steg.

 • Försök att definiera relationen.
  På frågan om vad som gjorde förhållandet svårt att definiera var det vanligaste svaret, från 56 % av användarna på Hinge, ”Jag visste inte vad de ville ha ut av förhållandet.” Det är viktigt att stämma av för att se till att man är på samma sida om var man är och vart man är på väg.
  .
 • Oavsett vad personen säger att de letar efter, tro dem!
  Man kanske hör svaret man själv vill höra, eller så kanske de säger att de bara letar efter att ha lite roligt tills vidare. Om man inte får det svar man vill eller önskar, försök inte ändra deras uppfattning.
  .
 • Bestäm om man vill stanna kvar i relationen.
  Om man vill ha något mer seriöst än vad han eller hon ger, är det dags att hitta det med någon annan person. Slösa inte tid på att försöka ändra personens uppfattning.”

Transparens är nyckeln till avsiktlig dejting. En undersökning bland Hinge-användare visade att 56 % av alla ”situationships” var svåra att definiera eftersom dejtare inte visste vad den andra personen ville ha ut av förhållandet.

För att hjälpa till har Hinge introducerat en funktion i sin app som gör det lättare för singlar att vara öppna om sina förväntningar och erbjuda mer transparens, ”Dating Intentions.” Den här nya funktionen låter singlar fokusera på rätt personer och få kontakt med dem som har samma dejtingmål som dem själva genom att uttrycka sina avsikter med sina egna ord i sin profil.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: Hinge

You must be logged in to post a comment Login