Så vill de nya ägarna utveckla Blombergska Bokhandeln i Lindesberg

Av på 23 februari, 2021

E-handel ska mötas med egen e-handel, mer kundkontakt via sociala medier och butiken ska locka kunder med mer fysiska möten som exempelvis författarmöten, bokcirklar och dataspels-turneringar. Så vill Ann Björklund och Christina Orrbo utveckla Blombergska Bokhandeln i Lindesberg som de tar över 1 maj.

Blombergska Bokhandeln lever vidare med Ann Björklund och Christina Orrbo som nya ägare sedan bröderna Olle och Per Nelzén efter 33 år som ägare valt att sälja Lindesbergs i särklass äldsta kvarvarande butik som öppnades för 165 år sedan.

“Vi kommer att driva den anrika bokhandeln vidare utan några större förändringar – samma lokaler och samma utbud men med vissa anpassningar till dagens förutsättningar och utmaningar för en bokhandel på en mindre ort som Lindesberg”, förklarar Ann Björklund och Christina Orrbo.

Blombergska Bokhandeln lever vidare med Ann Björklund och Christina Orrbo som nya ägare.

E-handel har drabbat många bokhandlare:

“Det kommer vi att möta med egen e-handel genom bokhandlarkedjan Ugglan som vi fortsätter att tillhöra och som kommer att utveckla vår gemensamma e-handel”.

De fysiska kundkontakterna ersätts av sociala medier:

“Det kommer vi att vidareutveckla genom att mer frekvent informera och diskutera nya böcker och andra aktuella händelser för bokälskare på exempelvis Facebook och Instagram”.

Det blir allt svårare att locka kunder till de fysiska butikerna: “Det kommer vi att möta genom att bjuda in till fysiska möten i våra lokaler – exempelvis författarmöten med boksamtal, låta bokcirklar komma hit för bokprat och andra evenemang för olika åldrar som dataspels- och andra spelturneringar etcetera”.

Inflyttare som trivs i Lindesberg – och kompletterar varandra

Ann Björklund och Christina Orrbo är inflyttare som trivs i Lindesberg: “Vi tror på stan – därför vågar vi satsa på bokhandeln”, betonar de.

Ann Björklund med familj blev bofasta i Lindesberg för 12 år sedan: “Tidigare bodde vi i Stockholm och hade ett fritidsboende i kommunen”, säger Ann som beskriver sig som entreprenören i ägarduon.

Hon och hennes man hade tidigare ett företag i Lindesberg och Ann har haft egen butik i Lindesberg (Nillas Valv i Nillas Bod): “Därför känner jag till företags- och butikskulturen i Lindesberg vilken kan vara en fördel”.

Ann arbetar sedan flera år tillbaka som studie- och yrkesvägledare på Lindeskolans gymnasiesärskola i Lindesberg – och det är genom Frövi Judo (där sonen John är aktiv) som Ann kom i kontakt med Christina.

Christina Orrbo flyttade med sin familj till Lindesberg för fyra år sedan då dottern Amanda kom in på Lindeskolans riksgymnasium i judo: “Amanda tar studenten i år – men vi vill gärna bo kvar i Lindesberg då vi och våra barn trivs här”, säger Christina som beskriver sig som “boknörd” – den i duon som tycker om och kan böcker.

Christina har tidigare arbetat som enhetschef i Orust kommun och arbetar idag som verksamhetschef på Frösunda Omsorg i Örebro – ett ledningsjobb som hon nu lämnar för att bli bokhandlare.

Ann Björklund och Christina Orrbo kompletterar varandra och ser sig som “ett vinnande koncept”:

“Tillsammans har vi det driv och den entusiasm som vi tror kommer att krävas för att driva anrika Blombergska Bokhandeln vidare i Lindesberg”, säger de.

Länet | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in