Sabina Ddumba släpper nya singeln ”Swishers”

Av på 17 april, 2021

Sabina Ddumba kickstartade året med att släppa feel-good singeln ”Damn Good Woman”, nu släpper hon nya RnB-klingande pop-singeln ”Swishers”. ”Jag känner typ att min musik har varit lite semi-seriös men jag är ju knappast så seriös och kände att det var dags att ta fram en annan sida av mig och visa den i musiken” berättar Sabina med ett leende på läpparna.

Det är en glad, säkrare och mer bestämd Sabina Ddumba vi möter. Under flera år i branschen har hon genomgått en resa, både på ett personligt och musikaliskt plan. Hon förklarar det som att hon förut var en passagerare på sitt eget tåg, numera sitter hon i förarsätet. Sabina förklarar:

”Jag är en öppen person som tycker om att testa och jag har lärt mig jättemycket dessa år. Men om man i ett rum med folk som inte känner en på riktigt då kommer musiken bli annorlunda. Det kan fortfarande bli bra låtar men nu har jag mer kontroll över vilka jag faktiskt vill göra musik med. Jag har blivit självsäkrare i de rummen och arbetar mer med folk jag känner.”

Sabina har längst vägen också hittat en musikalisk partner i sin kapellmästare och vän Mats ”MASAKA” Sandahl, som hon jobbat med en hel del och som också varit med och producerat ”Swishers”. Sabina berättar:

”Mats vet mina referenser utan att jag behöver förklara, det är så skönt för vi förstår varandra. Därför kan jag verkligen identifiera mig med produktionen!”

Hon berättar att hon först kom på refrängen på en fest i LA för ungefär 3 år sen. Hon tänkte ge bort den till en rappare för det kändes som det skulle passa mycket bättre, men under en session tillsammans Mats och Alexander Rydberg togs den fram ur gömmorna, dem fortsatte skriva på den och resten är historia.

”Jag började göra musik för att det är kul, sen blev det mitt jobb, vilket jag måste förhålla mig till, men om jag får ha roligt blir det mycket bättre. Jag har verkligen försökt att bara ha kul med den här låten och göra musik som jag och mina vänner vill lyssna på. Sommaren är på g, vi är på väg mot ljusare tider och den här låten kunde inte komma i en mer passande tid. ”

”Swishers” är skriven av Sabina Ddumba, Alexander Ryberg, producerad av Mats Sandahl och släpps den 16 april 2021 via Warner Music Sweden. Releasen följs åt av en härlig musikvideo som är gjord av purpl group är skriven av Isaak Kabenge och Sabina Dumba själv. Den gästas bl.a. av välkända ansikten som Gladys Del Pilar, Alice Stenlöf, Molly Hammar, Janice Kavander, dj-trion LadiesLoveHipHop och Hany Ahmed.

Mer från Sabina Ddumba kommer, håll utkik!!

Kultur
Örebronyheter

Källa: Warner Music International

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in