Säsongen slutade för BIK Karlskoga

By on 14 april, 2022

Under torsdagskvällen tog BIK Karlskoga emot HV71 hemma i Nobelhallen för den fjärde matchen i semifinalserien av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Nu var det bokstavligen vinna eller försvinna som gällde för Karlskoga då HV71 vunnit de tre första matcherna. Till dagens match var David Lilja tillbaks i hemmalaget efter att ha skadats i den första semifinalen.

Den första perioden började ganska jämnt där båda lagen pressade högt men i den 13 minuten kunde HV71 ta ledningen under ett powerplay. Efter målet fortsatte lagen att ligga på och mot slutet av perioden fick Karlskoga till ett bra tryck och bet sig fast i HV71 zon men man lyckades inte få in pucken. Men det blev inga fler mål och perioden slutade 1-0 till HV71.

Andra perioden handlade till stora delar om kamp, en typ av spel som passar Karlskoga ganska bra. HV71 fick till ett antal chanser då man tog vara på Karlskogas misstag, men i den 20 minuten kunde till slut Albert Lyckåsen kvittera. På det hela taget var det en betydligt tightare period än den första. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Tredje perioden började tufft för Karlskoga då HV71 återtog ledningen i den andra minuten. Efter målet började Karlskoga att pressa HV71 och skapade flera chanser, i den femte minuten kunde hemmalaget åter kvittera när Aleksi Rekonen gjorde 2-2 i powerplay. Nu jagade båda lagen ett segermål men även om båda lagen var nära så gick matchen till förlängning. Perioden slutade 1-1.

I den fjärde perioden så var det kamp över hela banan där båda lagen hade flera chanser, men inte för än i den 16 minuten kunde HV71 göra mål i powerplay och där med gå vidare till final. Matchen slutade 3-2 till HV71.

Det var en bra match från Karlskogas sida men det man föll på var oförmågan att göra mål i powerplay, visserligen gjorde man ett mål i nummerärt överläge men ett mål på sex försök håller inte i ett slutspel.

Men om man skall summera säsongen så får man ändå säga att en semifinalplats är klart godkänt särskiljt som man mötte grundseriens klart bästa lag.

Matchfakta BIK Karlskoga vs HV71

• 01.20 utvisning HV71, två minuter Myles Powell Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 13.00 utvisning Karlskoga, två minuter Juliuz Persson Roughing. Powerplay HV71, mål 0-1 Taylor Matson.
  • 15.56 utvisning HV17, två minuter Daniel Bertov Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till HV71
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 3 – HV71 11

• 23.15 utvisning HV71, två minuter Victor Sjöholm Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 36.54 utvisning HV71, två minuter Måns Lindbäck Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 39.13 mål Karlskoga, 1-1 Albert Lyckåsen.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 15 – HV71 4

• 41.28 mål HV71, 1-2 Emil Andrae.
  • 44.55 utvisning HV71, två minuter Myles Powell Slashing. Powerplay Karlskoga, mål 2-2 Aleksi Rekonen.
  • 51.30 utvisning HV71, två minuter Daniel Bertov Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden BIK Karlskoga 10 – HV71 9

Förlängningen

• 66.16 utvisning HV71, två minuter Chad Billins Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 69.06 utvisning HV71, två minuter Emil Andrae High Sticking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 74.24 utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Tripping. Powerplay HV71, mål 2-3 Chad Billins.

Fjärde Perioden slutade 1-0 till HV71