Säsongens upphämtning av Black Knights

Av på 13 juli, 2013

Inför starten av superserien var det ingen som kunde tro att mötet mellan Örebro Black Knights och Kristianstad Predators kunde bli en betydelsefull match. Den som skulle gå vinnande ur den här striden skulle få ett betydligt bättre utgångsläge i jakten om slutspelsplasterna.

Kristianstad Predators är nykomlingar i superserien och har gjort det bra. För ett par veckor sen slog man de regerande mästarna Carlstad Crusaders på sin hemmaplan. Så inför den här matchen kunde Black Knights förvänta sig ett hårt motstånd.

Kristianstad började bäst.
Det var hemmalaget som började bäst då man i den första och andra quartern spelade stark och deras spel fungerade. Predators ledde med 22-12 i halvtid och såg betydligt bättre ut än bortalaget Black Knights. Men det fanns en spelare som märkte ut sig i Örebro och det var David Ingram som gjorde en touchdown och en passning.

Upphämtningen som jag missade
I den tredje och den fjärde quartern kom en upphämtning som jag på grund av tekniskt strul inte fick uppleva. Men under den tiden som jag var borta gick Black Knights från 22-12 till 28-35. När jag väl kom tillbaka var man mitt inne i slutkampen. Jag fick  lyssna på en lyrisk Henrik Sjöstrand som förklarade vilken viktigt seger det skulle vara om resultatet stod sig. Slutet blev spännande och Black Knights vann tillslut.

Nu ligger vägen öppen för slutspel igen och Black Knights har ett bra läge att ta sig vidare. Nästa match blir borta mot Carlstad Crusaders den 8 aug.

Bild: Arkivbild Örebronyheter

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in