Säsongspremiär för downhill på Kvarntorpshögen

Av på 14 maj, 2021

Nu är det äntligen dags att bege sig nerför Kvarntorpshögen igen, i fartfylld downhill! Lördag 15 maj kl. 10.00 är det säsongspremiär och liften öppnar upp. Det har hamrats och byggts på banorna och det utlovas ännu mer hopp, dropp och tajta kurvor. En nyhet inför denna säsong är att den svarta banan ”Lilith”, som förra säsongen var en avstickare från Svartenbrant, nu har vuxit till sig och snirklar sig ner ända från toppen.

I år kommer liften att vara igång på lördagar kl. 10.00-16.00. En kan även ta sig upp till startplatsen genom att köra bil, cykla eller gå via bilvägen, som håller öppet måndag-söndag kl. 10.00-19.30.

–  Att det här downhillprojektet skulle bli så uppskattat bland cyklister var det nog inte riktigt någon som vågade tro när vi startade det. Det är nu andra säsongen vi har öppet och vi har gäster som kommer långväga ifrån för att få njuta av farten och de annorlunda banorna som finns här i Kvarntorp, konstaterar Johanna Uddling Turism- och evenemangssamordnare på Kumla kommun. 

En annan nyhet för i år är att ”La Collina” öppnar upp den 1 juni, i det som tidigare hette Kaffestugan uppe på toppen av Kvarntorpshögen. Här kommer en kunna njuta av italienska smaker, perfekt före eller efter en tur nerför högen.

– Downhillen kommer bli ett populärt besöksmål i sommar vågar jag nog säga redan nu. Ja, jag tror till och med jag sticker ut hakan och säger att jag lovar att det kommer vara fler besökare här i sommar än förra året! avslutar Johanna.

Nöje | Länet
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in