Satsningar på naturupplevelser för unga

By on 10 november, 2021
Arkivbild

Nästa år vill Region Örebro län ge länets barn och unga utökade möjligheter att komma ut i skog och mark. Detta ska ske genom två friluftsprojekt.

Regionala tillväxtnämnden beslutade i dag att ge naturvårdsorganisationen Hopajola 300 000 kronor i stöd för att genomföra skolprojektet Naturäventyret på Bergslagsleden.

– Skogen är en fantastisk plats för lek och bus och det vill vi få så många barn som möjligt att upptäcka. I Naturäventyret används Bergslagsleden som bas för rörelseaktiviteter och naturupplevelser, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

I korthet går upplägget ut på att skolbarn hämtas med buss vid respektive skola. Därefter leds de ut i skogen av naturguider där de får leka och stoja innan de vid dagens slut bussas tillbaka.

Inför nästa år satsar regionala tillväxtnämnden även 85 000 kronor för att Hopajola ska kunna genomföra så kallade tillgänglighetsguidningar i samverkan med länets kulturinstitutioner.

– Vi har fina naturområden som är tillgänglighetsanpassade i länet och vi vill ge personer med funktionsvariationer möjlighet att komma ut till dessa genom organiserade utflykter, säger Irén Lejegren.

Målsättningen är att Hopajola under år 2022 ska kunna erbjuda åtta tillfällen för naturguidningar med olika tillgänglighetsteman.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

You must be logged in to post a comment Login