Second hand-kunder bidrog med 2,9 miljoner till barn på flykt

Av på 26 april, 2022

När alla Erikshjälpen Second Hands butiker i lördags firade Eriksdagen gick samtliga dagskassor till Erikshjälpens katastroffond och arbetet för barn på flykt. Totalt blev det 2,9 miljoner kronor.

– Jag vill tacka alla kunder, gåvogivare, kafébesökare och engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till att barn och familjer som drabbas av krig och katastrofer får hjälp och skydd, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

Eriksdagen firas varje år till minne av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson – den blödarsjuke skomakarsonen som samhället hade räknat ut, men som startade en verksamhet som fortsätter förvandla liv runt om i världen. Runt om i Erikshjälpen Second Hand-butikerna uppmärksammas dagen genom till exempel roliga barnaktiviteter och något extra gott i kaféet.

Under Eriksdagen den 23 april gick alla Erikshjälpen Second Hand-butikers dagskassor till Erikshjälpens katastroffond och arbetet för barn på flykt. Just nu arbetar Erikshjälpen bland annat för att hjälpa ukrainska barn och familjer, som lever som internflyktingar inne i Ukraina eller som tagit sig till grannländerna Moldavien och Rumänien.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Erikshjälpen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in