Sedvanliga försäsongsturneringen avklarad för Örebro Volley

By on 24 september, 2019
Foto: Daniel Lubner

Örebro Volley spelade sin första träningsturnering för säsongen och här ger tränare Jonas Svantesson oss en liten summering och hans tankar om nuet och framtiden.

Vad säger du om första dagen i Lindesberg, två segrar mot Sollentuna och Linköping 3-1 och 3-0, vad döljer sig bakom siffrorna?
– Det var ett otroligt hungrigt lag som kom till spel, alla var verkligen sugna på att få spela match igen. vi ställde upp med 4 ny ÖVS spelare, Catarina Cooper, Ewelina Granberg, Ivonee Montano och Sofia Andersson. Med denna nya kvartett spelade Freja Morén, Linda Andersson och Diana Lundvall, Sollentuna började bäst och pressade oss hårt och vann helt rättvist första set,  men ju längre matchen gick så hittade vi rytmen och samarbetet bättre och bättre. Med vår suveräna attityd och inställning så får vi med hela laget till att göra en mycket bra första match för säsongen och lyckas vända matchen och vinna med 3-1 i set.

– Vi bytte nästa hela sexan förutom Ivonee Mpntano till matchen mot Linköping, här hittar vi Elsa Arrestad och Sofia Stiernström som gör debut för Örebro Volley, tillsammans med dessa nya ansikten startade också Josephine Tegenfalk, Iida Murto, Jonna Nilsson och Sofie Sjöberg. Första matchens attityd och inställning smittade av sig till de som startade första matchen och vi fortsatte på samma sätt. Vi gör en mycket bra match och pressar Linköping hårt i vår serve och utnyttjar de lägena på ett mycket effektivt sätt, vi vinner ganska komfortabelt med 3-0 i set och gör en gedigen insats.

Andra dagen så gör ni debut på hemmaplan och får visa upp er för hemmapubliken, hur summerar du den dagen?
– Två matcher där vi sätts under högre press, vår servemottagning får slita hårt för att hålla Oslos och Lindesbergs servar i schack och vi får jobba stenhårt för att hålla ihop vårt spel i bägge matcherna. Jag tycker att vi lyckas vissa i båda matcherna vilken kapacitet detta lag har, visst blir vårt spel lite svajigare när vi sätts under denna press, men vi bryter vårt beteende och mönster i båda matcherna och lyckas hitta tillbaka till ett vinnande spel genom våra egna prestationer.

Första matchen på söndagen var mot Oslo Volley, vad är din sammanfattning av den matchen?
– Vi ställer upp med Josephine Tegenfalk, Ivonee Montano, Diana Lundvall, Ewelina Granberg, Jonna Nilsson, Freja Morën och Catarina Cooper. Oslo pressar vår servemottagning hårdare än vad vi blev utsatt för under lördagen. Med detta kommer lite andra små misstag som gör att vi inte hittar någon flow eller rytm i spelat. Vi gör många bra individuella insatser och i mitten av seten i första och andra så har vi kontroll och kan ganska komfortabelt vinna seten, i tredje set har vi fortfarande lite problem i mottagningen men vi hittar rytmen direkt från början och gör mindre egna misstag och vårt samarbete är tillbaka där vi hjälps åt att vinna poängen, detta gör att vi spelar mycket mer homogent och kan lite enklare vinna tredje set.

Andra matchen var första derbyt mot Lindesberg, vad tycker du om den?
– Vi ställde upp med, Sofia Andersson, Ivonee Montano, Iida Murto, Diana Lundvall, Linda Andersson, Elsa Arrestad och Sofie Sjöberg. 

– Lindesberg börjar mycket bra och vi ligger efter i poängprotokollet hela tiden och Lindesberg känns lite bättre och hungrigare på att vinna poängen, men även fast vi är några nya spelare på plan så har vi tagit med oss vår inställning till att alltid göra det jämnt och ge oss själva chansen i slutet av seten det hände även denna gång. Linde hade som mest en fyra poängs ledning i slutet av första set men vi lyckades kämpa ikapp, även fast vi alltid vill vinna så vann Lindesberg rättvist första set med 27-25. Andra set så känns det lite som att vi har fått tag på situationen även fast Linde pressar oss hårt, vi är bättre organiserade och skapar chanser hela tiden att dra ifrån och skapa en betryggande lucka men vi blir lite ivriga och gör några egna misstag för mycket och vi tillåter Linde att vara med i setet hela vägen till slutet. Men väl när det ska till att avgöras lyckas vi mobilisera kraft att säkra setet men 25-22.  I tredje set så måste Lindes spiker Katarina Janssen utgå pga en gammal ankelskada och detta skapar såklart en del problem för Linde. Vi spelar stabilare än de två första seten och har bara 6 egna misstag i setet och tar bättre tillvara på de chanser vi skapar och kan ganska enkelt vinna tredje setet med 25-17. Lindesberg ser intressanta ut i år och jag tror att det kommer bli häftiga derbyn att se fram emot denna säsong.

Vad hittar du för positiva saker från hela helgen individuellt? 
– Riktigt roligt att se att alla tar chansen att visa upp sig i helgen och framförallt att alla visar att de vill vara en del av laget vare sig men spelar eller inte, det finns ett fantastiskt GO i laget och det bådar gott inför framtiden. Alla gör bra matcher, Josephine Tegenfalk spelar riktigt bra och inspirerat mot Linköping där hon styr SO spelet föredömligt Sofia Andersson gör en suverän debut mot Sollet och visar upp sitt stora kunnande i alla delar av spelet. Ewelina Granberg gör en bra debut mot Sollet men spelar fantastiskt bra mot Oslo framförallt i serve och anfall. Diana Lundvall håller en hög nivå hela helgen igenom framförallt i servemottagning där hon har utvecklats starkt under sommaren och hösten. Iida Murto visar vägen i matchen mot Linköping med ett mycket smart och starkt anfall. Sofia Stiernström spelar med ett härligt go och ger laget mycket energi mot Linköping och bidrar starkt i anfallet. Ivonee Montano visar upp ett tungt och häftigt anfall som bara kommer att bli bättre ju mer Jossan och Sofia får spela med henne. Elsa Arrestad gör en kanon insats mot sitt forna lag Lindesberg med både block (första bollen i matchen), anfall och en par långa serveserier. Linda Andersson visar mot Sollentuna att hon har vuxit som spelare och tar för sig mer och utvecklas mer och mer till att bli en centralfigur för laget på alla plan. Freja Morën har haft lite problem med ett knä under starten av säsongen men sin vana trogen så är Freja en fighter av rang och visade upp sin klass och tempot i anfallet mot Sollentuna. Jonna Nilsson gör en mycket stark insats i anfallet i båda matcherna hon spelar (Linköping och Oslo) och hennes pricksäkra serve från baslinjen ställer till problem för motståndarna. Catarina Cooper sprider energi och fighting på ett härligt sätt och gjorde en mycket bra mottagningsmatch mot Oslo. Sofie Sjöberg lugnet själv som har en klanderfri servemottagning hela helgen och gör en mycket bra försvarsmatch mot Linde.

Sport | Lokalt | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login