Segertåget Örebro rullar vidare

By on 17 oktober, 2019

Örebro HK åkte till Linköping för match i omgång 11 av Svenska Hockeyligan mot Linköping HC, det gjorde de med fyra raka segrar i bagaget. Men vinsterna hade kommit på hemmaplan, kunde dem skapa samma spel och intensitet även på bortaplan?

Det var Linköping som startade matchen bäst och skapade mest i de sju – åtta inledande minutrarna, under den tiden hann de även med att göra ett mål i den fjärde minuten. Örebro ryckte upp sig och jobbade sig successivt in i matchen, för att i slutet av perioden både kommit in i matchen och hade ett litet övertag.

Linköping startade även mittperioden bäst, mål i fjärde minuten och det såg ut bra ut. Bara 40 sekunder efteråt hade Örebro reducerat för att i den nionde minuten reducera på straff och ta ledningen i den tionde. Ett bra momentum för ÖHK där de spelade bra, och fick bra utdelning. Hemmalaget kom tillbaka och forcerade bra, men Örebro stod emot och resultatet stod sig perioden ut.

Den tredje perioden präglades av kamp och tajt spel över hela banan, de chanser som uppstod kom genom spelvändningar och kontringar. Just genom en kontring kunde Örebro utöka ledningen, för att gnugga vidare och även få in ytterligare en puck i tom målbur på slutet som punkterade matchen.

Sett över hela matchen gjorde Örebro en defensivt bra bortamatch, matcher som ett lag normalt ska vara glada med en poäng alternativt få med sig extra poängen fick de med sig full pott. Men Örebro spelade smart, backade hem stötte framåt och var fruktansvärt effektiva när lägen uppstod. I kvällens match var det Jonas Arntzen som stod för Örebro istället för Dominik Furch som fick vila, som det såg så gjorde Jonas en helt klart godkänd insats. Nu är ÖHK inne i en grymt stark period, vinsten borta mot Linköping var den femte på raken, nu väntar HV71 på hemmais. Som det ser ut nu så är Örebro svårslagna i hemmaborgen Behrn Arena Lördag 19 Oktober 2019, där segertåget förhoppningsvis fortsätter.

Matchfakta:

Första perioden fjärde minuten mål Linköping, 1-0 Andrew Gorden. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa hooking. Power play Linköping, ingen utdelning. 12 minuten utvisning Linköping, två minuter Patrik Lundh hög klubba. Power play Örebro, ingen utdelning. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa charging. Power play Linköping, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Linköping
Skottstatistik första perioden Linköping HC 9 – Örebro HK 9

Andra perioden fjärde minuten mål Linköping, 2-0 Patrick Lundh. Fjärde minuten mål Örebro, 1-2 Shane Harper reducerade. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen hög klubba. Power play Linköping, ingen utdelning. Nionde minuten straff Örebro, Shane Harper tar den, kvittering 2-2. Tionde minuten mål Örebro, 3-2 Rasmus Rissanen. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Joonas Rask hög klubba. Power play Linköping, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 3-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Linköping HC 10 – Örebro HK 9

Tredje perioden andra minuten utvisning Linköping, Mikael Frycklund hög klubba. Power play Örebro, ingen utdelning. Åttonde minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä 4-2. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Mathias Bromé diving. Power play Linköping, ingen utdelning. 19 minuten mål Örebro, Sakari Salminen 5-2 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro