Segt BIK Karlskoga förlorade mot Kristianstads IK

By on 24 november, 2021

Under tisdagen tog BIK Karlskoga emot Kristianstads IK hemma i Nobelhallen för den 18 omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga som kom från en förlust senast på straffar borta mot MODO var så klart revanschsugna, dessutom var Viktor Lennartsson tillbaks efter sin skada. Kristianstad  förlorade senast mot Södertälje och behövde ta poäng för att hänga på topplagen från sin sjätteplats.

I den första perioden började Karlskoga bra men Kristianstad kom snabbt in i matchen och började pressa Karlskoga, men då kunde en storspelande Marcus Hellgren hålla kvar den i matchen. Hemmalaget kom tillbaks och matchen blev ganska jämn med flera vassa chanser för båda lagen, ändå slutade första perioden 0-0.

Andra perioden började ganska jämnt, men efter en stund kunde Kristianstad börja ta över spelt och i den 14 minuten kunde Robin Carlsson sätta 0-1 för Kristianstad. Efter målet jobbade Karlskoga på för en kvittering men fick inte riktigt till sitt passningsspel. Perioden slutade 0-1 till Kristianstad.

Kristianstad kom ut med full fart till den tredje perioden och kunde utöka sin ledning i de andra minuten genom Kristoff Kontos. Kristianstad fortsatte trycka på men Karlskoga kom upp i några kontringar, och i den sjätte minuten kunde Karlskoga reducera genom Wilhelm Westlund 1-2. Men Kristianstad var snabba med svar och i den tionde minuten kunde gästerna sätta 1-3 genom Trevor Cheek. Nu jagade åter Karlskoga reducering och i den 13 minuten kunde Oscar Eriksson sätta 2-3 för hemmalaget. Karlskoga jagade nu kvittering och med drygt två minuter kvar tog man ut målvakten och under den pressen kunde Kristianstad rycka åt sig pucken och Deven Sideroff  kunde sätta 2-4 i tom kasse. Matchen slutade 2-4 till Kristianstad.

Det kändes som om Karlskoga inte var helt taggade i kvällens match och den effektivitet vi sett från laget tidigare under säsongen fanns helt enkelt inte där, undantaget här var Wilhelm Westlund som visade att hans långa skada inte hindrade honom då han gjorde mål redan i sin återkomst match. En annan spelare som verkligen spelade bra var målvakten Marcus Hellgren som åter visade hur bra han är och utan honom hade resultatet sett mycket sämre ut.

Nu får laget ladda om inför fredagen då man möter Björklöven borta.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Fredag den 26 November borta mot IF Björklöven.

Första perioden nionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja Hooking. Powerplay Kristianstad, utan resultat. 18 minuten utvisning Kristianstad, två minuter Deven Sideroff Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 11 – Kristianstads IK 12

Andra perioden tionde minuten utvisning Kristianstad, två minuter Isak Renemark Cross-checking. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 14 minuten mål Kristianstad, Robin Carlsson satte 0-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Kristianstad
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 12 – Kristianstads IK 7

Tredje perioden andra minuten mål Kristianstad, Kristoff Kontos satte 0-2 till Kristianstad. Sjätte minuten mål Karlskoga, Wilhelm Westlund reducerade 1-2. Sjunde minuten mål Kristianstad, Trevor Cheek satte 1-3. Tionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund Tripping. Powerplay Kristianstad, utan resultat. 13 minuten mål Karlskoga, Oscar Eriksson reducerade 2-3. 20 minuten mål Kristianstad, Deven Sideroff satte 2-4 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 2-3