Sent mål fällde Sverige i EFT-finalen

By on 10 november, 2019
Alexander Rudd i action mot Finland. Foto: Juhani Järvenpää

Herrlandslaget låg under, vände och tappade igen. I en svängig final i Euro Floorball Tour mot Finland blev det till slut förlust med 6-5.

– Jag är besviken på sättet vi förlorade på. Vi skapade kontroll i matchen, men på ett ganska enkelt sätt gled det oss ur händerna, säger förbundskapten Mikael Hill.

I dag avslutades fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i finska Vanda. Sverige spelade final mot Finland, där en fullsatt arena fick se en böljande match.

Finland tog snabbt ledningen med 2-0 och det stod sig den första perioden ut. I andra perioden kom Sverige ut som ett nytt lag och vände totalt på matchbilden. Jonas Svahn gjorde 2-1, Alexander Rudd 2-2 och Oskar Hovlund 3-2. Innan perioden var över hade Kim Nilsson satt 4-2-målet.

– Det var tufft, Finland startade väldigt bra. Vi lugnade ner det och kom tillbaka, tog ledningen och hade kontroll på matchen, säger Kim Nilsson om Sveriges andraperiod.

Men om Sverige kom ut som ett nytt lag till andra perioden var det Finland tur i tredje. De vände matchen till ledning med 5-4 på mindre än sju minuter. Kim Nilsson kvitterade sedan till 5-5 på straff, men det blev Finland som fick sista ordet. Med mindre än tre minuter kvar avgjorde de till 6-5, vilket blev slutresultatet.

– Det är så klart alltid tråkigt att förlora, men vi testar nya grejer. Det är drygt ett år till VM, vi har gott om tid att fila på de saker vi behöver, säger Nilsson.

Förbundskapten Mikael Hill:

– Jag är besviken på sättet vi förlorade på. Vi skapade kontroll i matchen, men på ett ganska enkelt sätt gled det oss ur händerna, säger han och fortsätter: Vi har förändrat ganska mycket i vårt sätt att spela, det är klart att allt inte sitter direkt. Det är inte det som vi faller på i dag, det är spelvändningar och frislag. Det finns bra saker att ta med och en del att jobba vidare på.

Nästa gång herrlandslaget samlas är till VM-kvalet i Danmark 30 januari-2 februari.Matchfakta
Finland-Sverige 6-5 (2-0, 0-4, 4-1)

Första perioden
1-0 (03.16) Nico Salo
2-0 (05.28) Jonne Junkkarinen (Oskari Heikkila)

Andra perioden
2-1 (05.50) Jonas Svahn (Omar Aldeeb)
2-2 (06.58) Alexander Rudd (Emil Johanson)
2-3 (09.01) Oskar Hovlund (Tobias Gustafsson)
2-4 (17.25) Kim Nilsson (Rasmus Enström)

Tredje perioden
3-4 (00.04) Sami Johansson
4-4 (02.58) Joona Rantala
5-4 (06.45) Nico Salo (Lauri Stenfors)
5-5 (09.50) Kim Nilsson
6-5 (17.35) Lauri Stenfors (Nico Salo)

Utvisningar: FIN 1×2 min, SVE 2×2 min
Domare: Sandra Zurbuchen, Corina Wehinger
Publik: 2241

Visste du att:
– Sverige kom tvåa i Euro Floorball Tour.
– Sverige spelar VM-kval i Danmark 30 januari-2 februari.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

Källa Svensk Innebandy

You must be logged in to post a comment Login