Sent mål sänkte Örebro Hockey

By on 22 november, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey på tolfte plats tog emot tabellettan Luleå Hockey i Svenska Hockeyligans 19 omgång, vinst i senaste matchen för hemmalaget. Negativt för Örebro var att de hade fortsatt två spelare avstängda i form av forwardsduon Marcus Weinstock och Anton Hedman.

Det var Luleå som var vaknast när matchen startade, och de kunde redan efter bara 56 sekunder ta ledningen. Efter målet vaknade även Örebro till liv och satte fart, bägge lagen bjöd på en fartfylld snabb hockey hela perioden igenom. Närmast var hemmalaget då det var en hel del ramträffar som hindrade att det blev mål och det var Örebro som tog över en hel del, det var inte många avblåsningar att prata om eller utvisningar heller för den delen (bara en utvisning på 20 minuter).

I andra perioden fortsatte det intensiva spelet där bägge lagen gjorde varsitt mål, fortsatt Luleå i ledning. Örebros spel var fartfyllt utan fysik, laget såg ut att väga lite för lätt jämfört med gästerna.

Den tredje perioden såg på många sätt ut som de två tidigare med ett fartfyllt och underhållande spel där Örebro var skottvilligast men hade svårt att få in pucken i mål, det var först mot slutet på matchen när man tog ut målvakten som de lyckades sätta kvitteringsmålet. Men den lyckan blev inte långvarig och med tio sekunder kvar så sätter Luleå segermålet efter att man vunnit en offensiv tekning.

Denna gång kan man inte säga att Örebro skjuter för lite men man måste börja skapa bättre lägen även om dagens utdelning även delvis får läggas på en storspelande Joel Lassinantti i Luleå målet.

Första perioden första minuten första målet, Luleå i ledning med 1-0. Minut åtta utvisning för Luleå två minuter, Örebros powerplay gav ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Luleå
Skottstatistik första perioden Örebro 10 – Luleå 7

Andra perioden andra minuten utvisning Luleå 2+2 minuter, i början av den fjärde minuten drog Luleå på sig en utvisning till på två minuter och Örebro i spel fem mot tre. Örebros överläge gav till sist utdelning, Aaron Palushaj kunde kvittera i den fjärde minuten och Örebro fick fortsatt spela fem mot tre men inga fler mål. Minut tio utvisning Örebro, Aaron Palushaj två minuter för Holding. Luleås överläge gav utdelning, 34 sekunder in på powerplayet kom 2-1 till gästerna. I den 18 minuten drog Örebro på sig en tvåminuters utvisning för för många spelar på isen, Luleås överläge gav ingen utdelning.

Andra perioden slutade  1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro 10 – Luleå 6

Tredje perioden nionde minuten utvisning Luleå två minuter för tripping, i den 15 minuten fick Luleå en spelare utvisad för för många spelare på isen, i den 19 minuten tog Örebro timeout och tog ut målvakten, Tylor Spink  satte kvitteringsmålet i spel 6 mot 5 2-2, med 10 sekunder skjuter Petter Emanuelsson in ledningsmålet 3-2 för Luleå, Örebro tog åter ut målvakten men det blev ingen kvittering denna gång.

Tredje perioden slutade 1 – 1