Serien som spelades in i Lindesberg är nu klar för premiär

Av på 28 maj, 2021

Viaplays nya originalserie “Dystopia” – som spelades in i Lindesbergs kommun förra sommaren – är nu klar för premiär 13 juni. “Serien visar att vår kommun har helt unika miljöer som lämpar sig utmärkt för filminspelningar”, säger Wilhelm Magnusson – näringslivschef i Lindesbergs kommun.

“Dystopia” handlar om ett gäng unga svenskar mitt i karriären som ska arrangera ett stort postapokalyptiskt rollspel live i Sverige, dit likasinnade från hela Europa är inbjudna. Gemensamt för deltagarna är att de älskar att pressa sig själva mentalt och fysiskt. Nu har de hittat en fabrik långt ut i de svenska skogarna som av okänd anledning övergavs på 1980-talet, mitt under kalla kriget. När gänget anländer till den isolerade platsen börjar snart oväntade saker att hända, saker som sätter igång mörka krafter inom och utom gruppen.

Dystopia produceras av Jarowskij och bygger på en originalidé av regissören Richard Jarnhed samt producenten Lotta Westberg som också tagit med sig inspelningsteamet bakom Svartsjöns första säsong till inspelningarna i Lindesberg – framför allt i Stripa, Stråssa och Uskavi.

Unika miljöer som är perfekta för filminspelningar

Lindesbergs kommun är fylld av unika miljöer som är perfekta att spela in en serie på. Miljöerna är präglade av Bergslagens unika historia som bär spår av gruvdrift och skogsbruk och kännetecknas av ändlös natur och ett rikt kulturarv.

“Inför vår inspelning av “Dystopia” letade vi runt i Sverige efter lämpliga inspelningsmiljöer. Vi fann allt vi önskat och mer därtill i Lindesbergs-området”, förklarade Lotta Westberg – producent för den nya serien Dystopia – under inspelningen.

“Filmteamet inbringade betydande intäkter till såväl hotell och restaurangverksamheter under förra sommaren – vilket med säkerhet räddade, eller åtminstone, hjälpte delar av en bransch som då som nu var extremt utsatt på grund av pandemin”, enligt Wilhelm Magnusson.

“Dystopia” har premiär 13 juni på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Alla avsnitt släpps på premiärdagen.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in