Seriös insamling eller inte?

Av på 20 maj, 2013

Hushållen i Örebro bombas av reklamlappar från en organisation som heter Baltik Life som samlar in olika saker till behövande.

När Örebronyheter ringer det oregistrerade kontantkortsnumret som finns på lappen för att få lite information om insamlingen så svarar en kvinnlig student i Stockholm som inte vill uppge sitt namn, utan svarar att hon är en socionomstuderande som gör detta ideellt och brinner för att hjälpa.

När vi frågar vart man kan få mera information om organisationen svarar hon att det i nuläget inte finns någon Svensk hemsida på grund av att det inte funnits tid eller resurser till att skapa en, men att det skall finnas en ”Baltisk sida” som vi fick adressen till men den verkade inte heller vara i bruk.

Vi ställde även frågan om vad den ansvarige i Sverige hette och fick då ett förnamn men inget efternamn för att det var ingenting som hon visste och hon visste inte heller hur man kunde komma i kontakt med denne.

När Örebronyheter frågade hur insamlingen går till väga svarade hon att det kommer en lastbil och plockar upp saker som står synliga utanför portar eller grindar, en tanke slog mig var att tar de då allt som står ute kan och kan skylla på att de trodde att det var en gåva om de skulle “råka” få med sig en cykel eller någonting annat står ute vid insamlingen.

Så kolla gärna vad ni har ståendes ute under den aktuella insamlingsdagen (står på lappen) så du inte blir av med någonting som du vill ha kvar.

Det enda stället man kan hitta information på om denna organisation är en facebooksida som inte den heller innehåller någon information alls.

Man kanske bör höja ett varningens finger för denna insamling som verkar vara allt annat än seriös och om man har saker att skänka så kanske dom registrerade hjälporganisationerna i Sverige är ett bättre alternativ.

SharpavatarNiklas Lindahl, Skribent
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in