Sex, dejting och corona – Nu släpper RFSU råd för sex under corona

By on 23 juni, 2020

Kan man ha sex mitt under pågående pandemi? Och hur ska man som singel tänka kring dejtande och sex?Nu släpper RFSU råd kring sex och corona.

Sommar, sol och semester innebär mer tid för både ledighet och sex. Men i tider när vi uppmanas att hålla avstånd till varandra så mycket som möjligt kan det vara svårt att veta hur man ska tänka kring det här med sex. Därför har RFSU tagit fram några konkreta råd och tips kring sex i coronatid.

– Många har frågor kring vad som egentligen gäller när det kommer till sex under corona, och när man hållit fysiskt avstånd till andra under lång tid blir man kanske mer sugen på sex än någonsin. Därför vill vi svara på frågor och ge tips på hur man kan ha sex på nya sätt när man inte kan ses fysiskt i samma utsträckning som annars, säger Pelle Ullholm, sexualupplysare på RFSU.

De fyra råden handlar om hur man kan ha säkrare sex under corona. Till exempel genom att ha sex på distans och att använda kondom. De har tagits fram med hjälp av SRHR-teamet vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES), Region Stockholm.

Vi är glada att dela med oss av kunskap från den forskning och data som finns. Det är ett nytt virus och det är viktigt att människor kan göra välinformerade val, säger Kyriaki Kosidou, arbetsledare för SRHR-teamet.

RFSU har också tagit fram en webbsida om sex och corona, www.rfsu.se/corona med svar på vanliga frågor. Här delar RFSU också med sig av sina bästa tips på hur man kan dejta och ha sex på distans och hur man kan göra onanin roligare.

Regionalt
Örebronyheter

Källa RFSU

You must be logged in to post a comment Login