Sex nationer deltar vid Elmia Scandinavian Horse Show

Av på 7 oktober, 2018
Peder Fredricson på Hansson WL vid Gothenburg Horse Show tidigare i år. Foto: Roland Thunholm

Sex nationer deltar vid Elmia Scandinavian Horse Show – många världsryttare på plats! Förutom de svenska VM-hjältarna Peder Fredricson och Fredrik Jönsson kommer vi på Elmia Scandinavian Horse Show att kunna se världsstjärnor som Rolf-Göran Bengtsson och internationella toppryttare från sex olika nationer.

VM-hjältarna Peder Fredricson och Fredrik Jönsson är i gott sällskap när tredje upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show går av stapeln 10-14 oktober. Ryttare från sex nationer samlas för att under fem dagar göra upp om prispengar och ära i både hopp och dressyrtävlingar. Bland de internationella namnen märks Bruce Goodin, Nya Zeeland, Robert Smith och James Davenport, Storbritannien, samt Lisa Nooren, Nederländerna.

Bland våra svenska ryttare finns Stephanie Holmén, det senaste årets stora komet i världseliten, med bland annat en världscupseger bland meriterna, liksom en av Sveriges största ryttare genom tiderna, Rolf-Göran Bengtsson, som vunnit både EM-guld, OS-silver och prestigefyllda turneringar som Longines Global Champions Tour.

Två av de ryttare som tävlar på hemmaplan i Jönköping är värda att nämna. Jens Wickström, som driver verksamhet i Barkeryd och tillhör den svenska toppen med bland annat ett SM-silver i bagaget. Angelie von Essen har länge tävlat i den internationella toppen och rider bland annat femstjärnig Grand Prix och  nationshoppningar.

Under fredagen kommer de att mötas tillsammans med en stor del av Sverigeeliten i hoppningens stora galakväll, där Jönköping Grand Prix i samarbete med ATG avgörs i fem spännande heat och en Winning Round. En kväll med liveunderhållning av bandet Folkfest och genom ATG möjlighet till spel i alla omgångarna av hoppningen.

På söndagen rids tävlingens största klass, Volkswagen Grand Prix i samarbete med Agria, där man tävlar om de riktigt stora prispengarna.

Häst | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in