SF Bios kunder drabbade av blufferbjudanden

By on 7 juni, 2017

Sedan en tid har det cirkulerat olika erbjudanden där SF Bio påstås vara avsändare och där man erbjuds presentkort för en billig penning eller gratis biobiljetter. Vi har självklart inget med dessa att göra utan vill varna våra kunder för att svara på dessa meddelanden.

– Vi är ett välkänt varumärke och det är tyvärr så att vissa kriminella utnyttjar detta för att locka in folk till olika abonnemang eller åtaganden som det sedan kan vara mycket svårt att ta sig ur, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio. Det är också något som drabbar fler större företag med en kundkrets som kan vara intresserad av olika erbjudanden.

Vad kan man då göra åt dessa oärliga utskick som syftar att snärja kunderna?

– De är mycket svåra att komma åt eftersom de i de flesta fall opererar från utlandet, säger Thomas Runfors. Det är inget som går ut via våra officiella kanaler, och vi försöker hela tiden att blockera de sajter som lägger upp dessa erbjudanden men det poppar upp nya innan vi hinner åtgärda det. Vi har självklart också polisanmält det som inträffat och fortsätter att via experter på nätjuridik motarbeta dessa bedrägliga meddelanden. Vi har också lagt ut ett antal varningar via vår sajt och i de sociala medierna.

– Generellt kan man säga att, om man inte deltagit i en tävling så skickar SF Bio aldrig ut erbjudanden där man skänker bort biobiljetter eller presentkort till rabatterade priser. Sådana mail eller meddelanden skall man aldrig öppna eller svara på. Är man osäker kan man kontakta vår kundtjänst via info@sfbio.se, avslutar Thomas Runfors.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login