Simning | Svensk simning förstärker och utvecklar i satsningen mot OS i Tokyo

By on 28 augusti, 2016

Arbetet med svenska simlandslaget har de senaste fyra åren fungerat mycket bra med en tydlig inriktning och en välfungerande organisation. Svenska Simförbundet har därför förlängt förbundskapten för Ulrika Sandmarks uppdrag för ytterligare en period mot OS i Tokyo 2020.

”Inriktningen på svensk elitsimning har varit väldigt lyckosam. Ulrika Sandmark har gjort ett mycket gediget arbete med simlandslaget, på både grupp- som individnivå och hon har ett mycket starkt förtroende i simmar-Sverige, bland såväl tränare, aktiva som internt”, säger Svenska Simförbundets förbundsdirektör Bengt Jönsson.

”Vi såg att det gav klar effekt när Ulrika från2015 kunde arbeta fulltid med simlandslaget. Därför har vi valt att prioritera det under hela perioden fram till OS i Tokyo.” säger Henrik Forsberg, sportchef simning.

Ett ytterligare bidrag till det framgångsrika simlandslaget är det Nationella Elitcentret vid Eriksdalsbadet i Stockholm. Det kommer under perioden 2017-2020 att ändra inriktning från ett träningscenter till ett tränings- och utvecklingscenter som navet i Svensk Elitsimning. Svenska Simförbundet har anställt Johan Wallberg som ansvarig för NEC-verksamheten.

”Det känns väldigt bra att vi lyckats knyta Johan Wallberg till oss kommande fyraårsperiod. Johan har akademisk tränarutbildning, har suttit i FINAs tränarkommitté och har mångårig tränarerfarenhet från internationella träningsmiljöer där han bl.a. arbetat både i Schweiz och i Australien. Johan har även arbetat för Sveriges Olympiska Kommitté.” säger Henrik Forsberg.

Sport | Simning
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login