Sista (?) konsertsommaren för Moa Rudebert

By on 19 juni, 2022
Bild: LindeKultur

Sista (?) konsertsommaren för Moa Rudebert som firar 40 år med Svalbo Keramik.

”Förmodligen blir detta den sista sommaren som jag arrangerar konserter – så passa på och kom”, skriver Moa Rudebert i ett nyhetsbrev: ”I fortsättningen kommer jag att koncentrera mig på keramik och på författarkvällarna. Konserter kommer det säkert att bli även nästa sommar – men då får nån annan sköta ruljangsen”. 

I juli är det 40 år sedan Moas Svalbo Keramik slog upp portarna.

”Ni har väl inte missat att vi fortfarande ordnar konserter den här sommaren? Det har blivit lite rörigt eftersom även Kulturaktiebolaget också har upptäckt vilken fin scen det finns vid caféet. Det händer alltså mycket på caféet – och det ät kul att det rör på sig och är aktiviteter. Till deras konserterna får man dock köpa biljetter på nätet”, förklarar Moa Rudebert.

”Vi hade planerat tre konserter under våren och försommaren – men de blev inställda/framflyttade till senare datum eftersom alla verkade ha haft alldeles för mycket att göra för att komma och lyssna på musik. Men nu räknar vi med bättre tider och har fyra fantastiska kvällar att bjuda er på i sommar”, fortsätter Moa.

…………….

Söndag 19 juni kl 19:00: Kaurna Conin och hans band från Australien

”Kaurna turnerar i Europa den har sommaren med sitt band och en av de fyra konserterna i Sverige blir hos oss!!! Vi hörde dem på Parkfesten i Nora när de var i Europa 2017 och har längtat efter att få höra dem igen ända sedan dess!!! Folkrock när det är som allra bäst. Googla på dem och lyssna så förstår ni vad jag menar!”, skriver Moa Rudebert: ”Eftersom jag tycker att alla ska ha råd att lyssna på musik kostar biljetterna bara 250 kronor – och då får man fika med macka i pausen. Så snabba er på att boka – det är ett begränsat antal stolar som vi har. Konserten blir förmodligen utomhus – vi väntar oss en underbar ljum sommarkväll med blomdoft och forsens brus som bakgrundsackompanjemang. Men det finns partytält ifall det skulle komma nån skur. Myggmedel och en extra tröja rekommenderas.”

….

Söndag 17 juli kl 19:00: FLURU 

”De har besökt oss tidigare och har speciellt önskat att få stanna till hos oss när det är ute på sin sommarturné – vi är stolta!!!”

….

Söndag 31 juli kl 19:00: Malin Puls Trio.

”Dikter av Karin Boye tonsatta av Malin – så vackert att man nästan börjar gråta….. missa inte henne!”

….

Söndag 14 augusti kl 19:00:Tullamore Brothers

”De behöver väl ingen ytterligare presentation? Irländsk musik när den är som bäst!”

…………….

Till sist: ”Boka gärna plats i förväg till konserterna – vi behöver framförhållning så vi vet hur många mackor vi ska göra. Ring eller skicka ett sms, tel 0705663560”.

Kultur | Järle
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login