Skandia JSM Klubblag allt avgörs finaldagen

Av på 2 november, 2013

I Skandia JSM Klubblag spelades idag två täta matcher och när alla slag var slagna och alla matcher avgjorda då stod Delsjö GK och Örebro City G&CC som segrare.

Delsjö slog A6 med 4,5–0,5. Siffrorna ljuger då det var en tätare match än vad det ser ut på slutresultatet. Malin Bååth och Philip Lindbergh var de som avgjorde då de vann sin foursomematch på 18:e hålet. Vid tillfället för avgörandet var ställningen lika i de två matcher som inte var avgjorda och som spelades efter dem.

Delsjö har efter dagens seger säkrat medalj och kontrollerar sitt eget öde då det räcker med seger mot Skaftö imorgon för att guldet skall vara klart.

– Idag var en måste-match för att ge oss själva chansen i morgon och måste-matcher är aldrig lätta. Spelarna har gjort det vi sagt och spelat disciplinerat och jag är väldigt glad att båda foursomeparen vann idag. Vi ser fram emot att möta Skaftö i morgon, ett lag vi respekterar och extra roligt blir det med västkustderby säger Carl Magnusson coach Delsjö GK efter dagens match.

Hos moståndarna från Jönköping var det inte lika muntra tongångar efter dagens match.
– Vi är väldigt besvikna, idag var vi bra med efter 9 hål. Vi kände att vi kunde vinna tre matcher, men det sket sig. Vi åkte dit för att vi puttade för dåligt. Vi har väldigt svårt att få bollen i hål säger Mikael Ottosson coach A6 GK nedstämt efter dagens match.

Skaftö GK hade möjlighet att vid seger få till en avgörande match mot Delsjö GK imorgon och länge såg det ut som om det skulle bli så. Frida Kinhult och Olle Almén vann klart med 7/6 och sista matchen såg det ut som om Marcus Kinhult hade kontroll på.

Efter några misstag på green från Skaftös sida och bra spel från Örebros Johanna Gustavsson, Philip Lindblom och Jacob Johansson stod det klart att pojksingeln skulle bli avgörande för hela matchen. Örebros Jesper Karlsson visade sig där vara starkast. Han kom tillbaka och säkrade segern på 18:e hålet efter att ha tappat ledningen på 17:e.

– Det kändes bra idag. Spelarna visade glöd även om det såg illa ut ett tag. Vi bet ihop och körde hela vägen och det lönande sig. I morgon är det seger som gäller för oss och så får vi hålla på Skaftö mot Delsjö säger en glad Philip Steninger coach Örebro City G&CC.

Skaftö var inte allt för nedstämda efter dagens match utan ser istället fram emot morgondagen.
– Det är bara att gratulera Örebro, de bet ifrån på slutet. Vi är nu i position att göra det jag ville innan vi kom hit, att spela särspel. Vilken möjlighet för två spelare att få gå ut och försöka förvekliga både sina egna och sina lagkamraters förhoppningar. Vi är här för möjligheten att utbilda spelare till att kunna prestera när det gäller som mest. Jag kan inte tänka mig ett bättre tillfälle än en avgörande match och förhoppningsvis ett särspel säger Mikael Kinhult coach för Skaftö GK förväntansfullt.

Delsjö, Örebro eller Skaftö kan i morgon att spela hem Skandia JSM Klubblag 2013. A6 kan ta både silver och brons men inte guld. Första bollen på lördagen skickas upp i luften kl. 9:00.

 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in