Skapa din ring på vattnet hemifrån

By on 10 februari, 2021

Workshopen Som ringar på vattnet blir digital och uppmanar den som vill att skapa sin ring hemma. Med tydliga instruktioner och inspiration från konstnärer som deltar digitalt kan du vara med och skapa fler ringar till konstverket som ska visas på OPENART 2022.

I somras samt under höstlovet hade alla som var förbi konstverkstaden Som ringar på vattnet möjlighet att skapa ringar till konstverket som blir en del av OPENART 2022. Förhoppningen är att så många som möjligt kan vara med att skapa ringar till verket men med rådande samhällssituation har workshopen anpassats. Nu finns möjligheten att skapa sin ring hemma med digitala instruktioner och inspiration från konstnärer och handledare i både Hallsberg, Örebro och Stockholm.

“I dessa tider är det viktigt att tänka utanför boxen. Istället för att ställa in våra skapande workshops vill vi lyfta in kreativiteten hem till folk. Vi satsar på att skapa ett stort konstverk där alla kan delta även på hemmaplan.” säger Sofia Gustafsson OPENART

I Hallsberg kommer konstnärer på Kulturrummet AniAra att skapa ringar tillsammans, och så även i Stockholm hos Ateljé Inuti. De kommer att livesända under utvalda tider i början på sportlovsveckan. Den som medverkar kan alltså välja att skapa sin ring i lugn och ro själv när det passar och under utsatta tider inspireras digitalt av konstnärer och handledare.

Allt du behöver för att skapa en ring hemma är:
1 rockring eller annan typ av ring.
Textilier i sjögrästoner (grönt, blått, brunt)
Instruktionsfilm finns tillgänglig på www.openart.se

Tider för livesändning:
Måndag 22 feb
11.00 – 11.30 – @kulturochkvalitet via Instagram
13.30 – 14.00 – @inuti_ateljeer via Instagram
 
Tisdag 23 feb
11.00 – 11.30 – @kulturochkvalitet via Facebook
13.30 – 14.00 – @kulturrummetaniara via Instagram

Workshopen Som ringar på vattnet är ett samarbete mellan OPENART, KoK, AniAra, INUTI, Studieförbundet Vuxenskolan Örebro Län med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Kultur | Lokat/Länet
Örebronyheter

Källa: Örebro  kommun

You must be logged in to post a comment Login