Skateboardproffs ska designa betongpark i Örebro

Av på 7 oktober, 2013

Den 9-10 Oktober får Örebro besök av Janne Saario. Skateboardproffset som bytt karriär och nu jobbar som arkitekt med fokus på skateboardparker i betong.

Janne är inbjuden av Örebro kommun för att jobba fram ett designförslag på en skateboardpark som planeras ligga i Drottningparken. Jannes besök är de första konkreta som händer efter flera år av hårt slit för att få en betongpark byggd i Örebro.

Janne Saario är en av Europas mest framstående designer av skateboardparker i betong, något som gör Janne Saarios parker unika är att de designas som en naturlig del av staden och influeras av stadens egenskaper och historia.

Att Janne kommer hit och ska jobba fram ett designförslag är något vi är mycket stolta över och kämpat hårt för. Vi hoppas detta har väckt intresse och är något ni vill göra ett reportage om för Örebroguiden.

Jannes besök kommer i stora drag gå ut på att se platsen för parken, se Örebro stad för att hämta inspiration från staden samt möten med kommun och skateboardåkare. Ni är välkomna att vara med under delar av dagarna samt själva prata med Janne för att få hans egna ord om parken, Örebro och projektet.

Bakgrund:
Örebro har tidigare haft en lång tradition som en skateboardstad med mycket tävlingar, musik kopplat till skateboard , åkytor och framförallt duktiga åkare. Detta har dock förändrats, I Sverige finns nu över 52 betongparker och fler byggs ständigt. Örebro har som en av Sveriges största städer hamnat på pinsam efterkälke.

Vi är en grupp personer inom kommunen, föreningar och privata intressenter som tror starkt på att Örebro behöver en betongpark och de positiva effekter de skulle ge Örebro.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in