Skidor – SM-programmet för längdskidor klart

Av på 17 november, 2016
Arkivbild

Den 1–5 februari 2017 samlas den svenska längdskideliten i Söderhamn för att göra upp om SM-medaljerna. Nu är programmet fastställt. Bland annat blir det tv-sända sprinttävlingar på torsdagskvällen.

Vi vill rikta ett stort tack till Söderhamns kommun som gör ett mycket bra arbete med att förbereda SM-banorna på Hällåsens skidstadion, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

I helgen drar tävlingssäsongen för längdskidor igång med nationella tävlingar i Bruksvallarna.

Inför premiären har även tävlingsprogrammet för SM-veckan i Söderhamn den 1–5 februari 2017 fastställts.
Vi har fört en dialog med SVT och RF om hur ett bra program för SM-tävlingarna kan se ut. Tillsammans med Söderhamns kommun, samt arrangörsföreningarna Söderhamns OK och Söderhamns Skidkamrater, har vi tittat på vad som är möjligt att genomföra, berättar Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

För att kunna arrangera kvällstävlingar i sprint på torsdag kväll kommer Söderhamns kommun att sätta upp en tillfällig ljusinstallation på Hällåsens skidstadion, vilket Svenska Skidförbundet uppskattar.

Vi vet att det finns ett stort intresse för att titta på SM-loppen. Kvällstävlingarna på torsdagen medför att fler skidintresserade kan följa tävlingarna antingen på plats eller via tv. Det är vi tacksamma för, säger Johan Sares och avslutar: – Vi önskar arrangörsföreningarna lycka till med de slutgiltiga förberedelserna inför SM-veckan 2017.

Tävlingsprogram SM-veckan längdskidor:
1 februari: 10/15 km K
2 februari: sprint F (kvällstävling)
3 februari: vilodag
4 februari: stafett 3×5 km/3×10 km K
5 februari: skiathlon 7,5 + 7,5 km/15 + 15 km

Sport | Skidor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in