Skolbibliotekarie söks till nytt skolbibliotek i Lindesberg

By on 11 december, 2021
Nya Lindbackaskolans bibliotek.

Lindesbergs kommun söker skolbibliotekarie till nybyggda bibliotek på Lindbackaskolan som även ska användas av elever på Brotorpsskolan och särskolan – totalt drygt 1.000 elever i åldrarna 6-16 år- (årskurs F-9). Ansökningstiden har förlängts till 20 december.

”Det har inte varit svårt att få sökande – men svårt att få sökande med den behörighet vi efterfrågar”, förklarar Elizabeth Falk – rektor på Lindbackaskolan: ”Så vi vill göra ett nytt försök för att få till det på bästa sätt”.

Så här skriver Lindesbergs kommun i platsannonsen:

Om arbetsplatsen: Vill du vara med och göra skillnad i ungdomars liv? Vi har nu en ledig tjänst som skolbibliotekarie på 80% i vårt nybyggda bibliotek på Lindbackaskolan. Biblioteket ska även användas av elever på Brotorpsskolan samt särskolan. Eleverna på de tre enheterna är i åldrarna 6-16 år. På Lindbackaskolan finns även två kommunövergripande verksamheter. En för elever med diagnoser inom autismspektrat och en för elever i behov av särskilt stöd.

Arbetsuppgifter:

  • Som skolbibliotekarie arbetar du i nära samverkan med lärare och annan pedagogisk personal för att stärka elevernas läs- och kommunikationsförmåga, mediekunskap och lärande i stort.
  • Du medverkar i planering, genomförande och utvärdering av den pedagogiska verksamheten utifrån din specifika bibliotekskompetens. Du arbetar även tematiskt och med lässtimulering i form av bokprat och läsprojekt. 
  • Tillsammans med rektorer utarbetar och följer du upp biblioteksplanen.
  • Du ansvarar för att bibliotekets mediebestånd hålls organiserat och relevant samt att låneverksamheten organiseras på ett bra sätt. 
  • Som skolbibliotekarie arbetar du för att stärka elevernas digitala kompetens med fokus på informationsfärdighet och förståelse för informationssökningsprocessen samt sociala medier.
  • Du har en överblick över olika lärresurser och ger stöd till personal och elever i deras litteratur- och medieanvändning.

Kvalifikationer: 

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som skolbibliotekarie eller har annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i åldern 6-16 år. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Örebro län | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login