Skolornas utpressning om ADHD-medicinering fortsätter.

Av på 9 juni, 2013

Skolor har länge utövat utpressning mot föräldrarna med ADHD-diagnoser och krav på medicinering. Men trots att Skolverket fördömt det fortsätter övergreppen. Trots att det är ett brott av skolor att kräva ADHD-stämpel och psykofarmaka, som ett villkor för att ge barnen extra hjälp och resurser fortsätter trakasserierna. En mamma kontaktade KMR om detta.

”Jag fann er sida om ADHD och hur skolor utövar utpressning mot föräldrar.

Vi kämpade mot skolan i många år med sonen som för ett år sedan fick byta till specialskola. Nu står vi där igen med lillasyster som i princip på mindre än två år gått till underkänd i alla ämnen utom två av tio!!!!

Och skolan vill inte ta sitt ansvar. De frågar om hon har rätt medicinering och vill göra ytterligare utredning. Dottern har ADHD och är väldigt duktig men då klassen bytte till en elak lärare för ett par år sedan så har allt bara gått utför och ingen vill ens lyssna på råden vi gett om vad man bör tänka på vid ADHD som kan underlätta.
Hon har inte svår diagnos men skolor klara inte av minsta lilla.

Hon blir utfryst av läraren som nonchalerar henne och de få dagar hon lyckas ta sig till skolan blir hon kränkt av denna lärare. Vi har börjat se efter alternativ och det är inte lätt.

Jag vet att vi inte är ensamma, därute finns många som har lika situation. Vår dotter kan inte äta medicin (amfetamin) då hon blir dålig av den och jag har sagt till skolan att medicinering sköter vi och hennes läkare. Men det är som att prata med en vägg de behandlar en som att man inte gör något om man inte medicinerar sitt barn. De kräver medicinering.

Jag önskar att man hade orken att anmäla till skolverket men den finns inte och i all förtvivlan så försöker man hålla sig flytande. Är inne på mitt andra år att arbeta heltid efter en långvarig sjukskrivning. Sonen går det toppen för nu då han har hamnat i en skola som kan och vet vad det handlar om. Nu håller vi tummarna att det blir bra för vår dotter tills slut om vi hittar ett alternativ. Där hon går idag finns inte någon hjälp att få och redan med sonen sades det att vi borde byta skola för de kunde inte hjälpa till med något. Resurser finns inte och inte pengar, så att byta skola är enda rådet man ger. Deras sätt är att sänka eleven så att man till slut inte har något val.
För djävligt men sant!

Hoppas denna debatt om skolor fortsätter öka lavinartat och att skolinspektionen tar och ser över skolorna lite mer och lyssnar på vad föräldrar berättar. Det är barnen det är synd om och jag vet att det kommer att gå bra för min dotter, men det är synd att hon inte ska ha samma rättigheter som “vanliga” barn. Så jag lär henne att hon är bra, unik och att hon inte gör ngt fel det är skolan som gör fel. Det är inte okay att en 14 åring får åka till akuten med sådan hjärtklappning och ångest för att ingen vill hjälpa henne på skolan.
Jag blev så inspirerad av att få ur mig lite då jag läst er artikel om detta.”

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in