Slag neråt – i Jemen.

Av på 15 februari, 2013

Två år efter den folkliga resningen i Jemen är det främst islamistpartiet Islahs medlemmar som firar. Många andra är besvikna över att inga förbättringar skett och bojkottade firandet den 11 februari helt. Dagen efter går säkerhetsstyrkorna till attack. Tanya Holm blir vittne till händelserna på plats tillsammans med Atiaf al-Wazer, en av de internationellt omtalade revolutionärerna, mer känd som womanfromyemen.blogspot.com/.

“Det är tisdag den 12 februari 2013, klockan är en minut över tolv. Solen skiner och det är 20 grader i Sana’a. Två år har gått sedan det jemenitiska upprorets startskott. Många är besvikna. ”Ett, två, tre, var är revolutionen?” ropar demonstranter utanför kabinettet. Ahmed Saif Hashid, en medelålders man i vit skjorta och blå finstickad väst, får ett kraftigt slag mot huvudet med en meterlång batong. Från skallen kommer mycket blod. Är han död, undrar alla omkring.” skriver Tanya Holm.

Ahmed Saif Hashid är parlamentariker, politiskt oberoende men nära socialisterna. Han ville visa solidaritet.

Atiaf al-Wazer är ofta med de sårade demonstranterna.
– Förutom Ahmed Saif Hashid har demonstranterna ingen på sin sida. De har varken mäktiga politiker, klaner eller militärer med sig, säger hon.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in