Slagläge för Örebro HK efter två raka vinster borta mot Leksands IF

By on 12 april, 2021

Örebro Hockey är mitt uppe i slutspelet av SHL där de möter Leksands IF i bäst av sju matcher, igår var den första omgången där Örebro gick vinnande ur bataljen efter ett riktigt bra spel. Nu trivs Örebro i Leksands hemmaborg Tegera Arena, något som fortsatte i kvällens holmgång.

Bägge lagen kom ut i början av matchen med en härlig intensitet där det gick undan riktigt ordentligt, sett över den första perioden hade bägge lagen en del bra chanser Leksand var en aning bättre än Örebro.

Örebro fick med sig en utvisning i början av den andra perioden genom ett massivt tryck i Leksands zon, under den tog de ledningen genom Rodrigo Abols välförtjänt. Det tajta fysiska spelet fortsatte och Leksand kunde kvittera i mitten av perioden till 1-1, då Örebro hade dragit på sig en utvisning. Mellanperioden blev till en kamp över hela banan, men det var Örebro som kunde gå vinnande ur perioden med 2-1 på tavlan. Målet kom efter en blixtsnabb spelvändning från gästerna, och det var Borna Rendulic som stänkte upp pucken bakom Leksands målvakt.

Den avslutande perioden blev till en avvaktande tillställning där Örebro backade tillbaka och bevakade, Leksand inledningsvis höjde inte sitt spel heller. Med ca åtta minuter kvar såg hemmalaget mer och mer desperata ut och spelet blev därefter, tempohöjning, snabbt och mer slarvigt. Med två minuter kvar tog Leksand ut målvakten, nu gick inte det vägen och Örebro kunde vinna.

Det märks att det är kvartsfinal i Svenska Hockeyligans slutspel och Örebro trivs riktigt bra när det är allvar och det hettar till, att de hade med sig vinsten från igår är självklart stärkande men tack vare det var Leksand tvingade att steppa upp spelet vilket de hade gjort. Örebro stod upp mycket från start där tempot var grymt högt och intensiteten gick att ta på, ett spel som gick som en röd tråd genom hela matchen. Med 20 minuter kvar ändrade matchen karaktär och det såg ut som om inget av lagen ville släppa till något, bäst på det spelet var Örebro som höll tätt och kunde ta matchserien till 2-0 och ett viktigt övertag nu när slutspelsserien vänder med två hemmamatcher för Örebro.

Första perioden elfte minuten utvisning två minuter Robert Leino Örebro HK Holding, power play Leksands IF ingen utdelning.

Första perioden slutade 0 – 0
Skottstatistik första perioden Leksands IF 7 – Örebro HK 1

Andra perioden första minuten utvisning två minuter Jon Knuts Leksand Roughing, power play Örebro 1-0 genom Rodrigo Abols. Åttonde minuten utvisning två minuter Leksand Patrik Norén Tripping, power play Örebro ingen utdelning. Elfte minuten utvisning två minuter Rasmus Rissanen Örebro Crosschecking, power play Leksand 1-1 genom Patrik Zakrisson. 15 minuten utvisning två minuter Stefan Warg Örebro Charging, power play Leksand ingen utdelning. 20 minuten mål Örebro 2-1 genom Borna Rendulic.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro