Slagverk och piano i samspel på konsert

By on 6 februari, 2023
Sam Lundberg och Lena Johnson i samspel blandar klassiskt, jazz och brasilianskt.
Bild: LindeKultur

Slagverk och piano i samspel på konsert i väntan på Kammarmusikfestivalen. Lördag 11 februari kl 16:00 bjuder Nora/Bergslagens Kammarmusikförening in till ”Samspel”, den fjärde konserten i serien Jorden Runt på Åkerby herrgård i väntan på Kammarmusikfestivalen 16-22 juni.

”Samspel” är en slagverk- och pianoduo bestående av Sam Lundberg och Lena Johnson som bjuder på ”klassiskt, jazz, brasilianskt”.

Nora Kammarmusikfestival firar 10-årsjubileum 16-22 juni med flera konserter på olika platser i Nora kommun och i närområdet. Kammarmusikföreningen bjuder samtidigt in till kurser – Orkesterkurs för unga 12–20 år och Kammarmusikkurs för vuxna och studenter – med sista anmälningsdag 15 april.

Jorden runt lördag 11 februari: ”Samspel”

SAMSPEL är en slagverk- och pianoduo bestående av Sam Lundberg och Lena Johnson, baserade i Stockholm. Med avstamp i deras instruments kombinerade repertoar finns det allt från klassiska stycken, brasilianska rytmer, melodiös jazz och egna kompositioner. De bjuder även på soloverk, stycken som Scirocco (ökenvind) för solomarimba och pianostycket Odeon – en brasiliansk tango.

SAM LUNDBERG är slagverkare och musiker, född i Göteborg. Han går Kungliga Musikhögskolans masterutbildning i klassisk musik – kammarmusik/solist i Stockholm. Tidigare har Sam en konstnärlig kandidat i musikalisk gestaltning från Musikhögskolan i Örebro.

LENA JOHNSON är pianist och kammarmusiker, kombinerar konsertverksamhet i Sverige och internationellt med undervisning. Lena är lektor i piano och kammarmusik vid Musikhögskolan i Örebro.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login