Slarvigt spel sänkte Örebro HK

By on 14 mars, 2021

Örebro HK gästade IK Oskarshamn under söndagens back to back match i den 49 omgången av SHL, Örebro tog med sig en bra känsla ifrån gårdagens vinst hemma mot IK Oskarshamn, noterbart var att Jonas Arntzen stod för Örebro istället för Jhonas Enroth.

I eftermiddagens match hade IK Oskarshamn fått tillbaka JC Lipon som hade varit avstängd i två matcher, hemmalaget kämpar för att undvika kval och Örebro kunde säkra slutspelsplats vid vinst.

Örebro inledde matchen med ett avvaktande spel med ett visst övertag, det låg ett lugn över läget då Oskarshamn överraskandes genom en felstuds fram till Filiph Engsund som kunde ge ledningen till hemmalaget med 1-0 i den första perioden, ett mål som man inte såg komma. I den sjätte minuten blev Glenn Gustafsson skadad och fick utgå, han fick hjälp att ta sig av isen med hjälp av sina lagkamrater. Det såg ut som en allvarlig skada på bilderna från matchen, då det efter smällen såg ut som om han landade på sitt ena ben. Efter en svajig inledning av matchen där hemmalaget tog ledningen var Örebro tvungna att kliva upp i banan och ta mer chanser, men hemmalaget stod upp bra och kunde hålla undan till periodpaus.

Glenn Gustafsson fördes till sjukhus efter en misstänkt fraktur, ett stort avbräck om så är fallet.

I den andra perioden visade Örebro upp ett minst sagt svajigt spel där det bjöds och togs, mest bjöd gästerna på där det gavs bort två mål. Först dök ett läge dök upp för hemmalaget i den femte minuten då Max Veronneau gick upp i en kontring, en kontring där Max släppte pucken svängde av men där Rasmus Rissanen i Örebro som hade gått omkull i situationen tog med sig både puck som målvakt för Örebro in i buren, ett mål som efter videogranskning godkändes och det var 2-0 för Oskarshamn på tavlan. I den sjunde minuten bjöd Örebro på ett friläge som hemmalaget utnyttjade och utökade till 3-0, efter det blev spelet ryckigt för Örebro men de kunde ändå reducera till 4-1 i slutskedet av period två.

Den avslutande perioden inleddes i ett högt tempo och Örebro jagade reducering, den jakten avstannade i den åttonde minuten då Oskarshamn mer eller mindre punkterade tillställningen genom ett 5-1 mål. Örebro visade upp ett hetare spel och tog sig in framför motståndarmålet där de tog för sig, nu räckte det inte hela vägen fram.

Örebro Hockey fick aldrig riktigt till ett eget spel och mer eller mindre bjöd Oskarshamn på vinsten genom ett inledande slarvigt spel. Hemmalaget kunde gå upp i en bekväm ledning där inte Örebro kunde komma ikapp och hota, Oskarshamn spelade på resultatet och krigade ordentligt för poängen.

Näst match för Örebro är Lördag 20 Mars 2021 hemma mot Färjestad BK.

Första perioden fjärde minuten mål Oskarshamn, Filiph Engsund 1-0. Sjätte minuten utvisning Brian Cooper Oskarshamn två minuter tripping, powerplay Örebro inget resultat. 10 minuten utvisning Markus Modig Oskarshamn två minuter för tripping, powerplay Örebro som inget resultat. 14 minuten utvisning Örebro Rasmus Rissanen två minuter för hooking, powerplay Oskarshamn inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till IK Oskarshamn
Skottstatistik första perioden IK Oskarshamn 9 – Örebro HK 10

Andra perioden andra minuten utvisning Fredrik Olofsson Oskarshamn två minuter hög klubba, powerplay Örebro inget resultat. Femte minuten mål Oskarshamn, Max Veronneau 2-0. Femte minuten utvisning Andrew O´Brien två plus matchstraff charging, powerplay för Örebro där Oskarhamn gjorde 3-0 i den sjätte minuten. Tionde minuten utvisning Rodrigo Abols Örebro två minuter tripping, powerplay Oskarshamn ingen utdelning. 12 minuten utvisning Borna Rendulic Örebro två minuter interference, powerplay Oskarshamn mål i den 13 minuten Fredrik Olofsson 4-0. 14 minuten utvisning Philip Samuelsson Oskarshamn två minuter hög klubba, powerplay Örebro ingen utdelning. 19 minuten utvisning Filiph Engsund Oskarshamn två minuter holding, Kristian Näkyvä Örebro två minuter holding samt Nolan Zalac Oskarshamn två minuter holding, powerplay Örebro mål Rodrigo Abols reducerat 4-1.

Andra perioden slutade 3-1 till Oskarshamn
Skottstatistik andra perioden IK Oskarshamn 10 – Örebro HK 10

Tredje perioden åttonde minuten mål Oskarshamn, Kim Strömberg 5-1. 16 minuten utvisning Lance Bouma 5 + 20 minuter Game Misconduct matchstraff, powerplay Örebro ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-0 till Oskarshamn