SM-finalerna i amerikansk fotboll återvänder till Örebro

By on 17 juni, 2022
Foto: Jonas Domfors

För andra året i rad spelas årets SM-finaler i amerikansk fotboll på Behrn Arena i Örebro. – Återigen får vi möjlighet att visa upp vår sport i den bästa av inramningar, säger Örebro Black Knights ordförande Stefan Kihlgård.

Det är tredje året som Behrn Arena i Örebro står som värd för SM-finalen i amerikansk fotboll. Senaste gången var under fjolåret då herrarnas final spelades inför 3 000 åskådare i juli medan damerna final spelades i oktober.

I år spelas finalerna återigen på samma dag – lördagen den 9 juli sparkar damfinalen av kl. 12 och herrfinalen kl. 16 – vilket gör det möjligt att uppleva en heldag av amerikansk fotboll på högsta nivå.

– Att finalerna återigen spelas på Behrn Arena är glädjande för den amerikansk fotbollen i Sverige. Det är en arena med stora möjligheter och jag hoppas många tar sig till Örebro den 9 juli för att se fyra av Sveriges bästa lag i amerikansk fotboll gör upp om SM-guldmedaljerna, säger Kjell Peterson, ordförande i SWE3.

SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey står bakom arrangemanget tillsammans med Örebro Black Knights, en förening med stor erfarenhet av att arrangera stora matcher på Behrn Arena.

– Återigen får vi möjlighet att visa upp vår sport i den bästa av inramningar, Behrn Arena mitt i vårt fantastiska Örebro. Vi kämpar hårt med att öka intresset för amerikansk fotboll och vad kan då vara bättre än att bjuda på SM-finaler på hemmaplan. Vi hoppas på stort intresse hos både Örebroarna och inresta besökare och kan lova att det kommer bli en dag fylld av action och spänning, säger Stefan Kihlgård, ordförande för Örebro Black Knights.

Vilka fyra lag som kommer gör upp i SM-finalerna den 9 juli avgörs helgen innan, den 2-3 juli, då semifinalerna spelas. Under förra årets finaler vann Örebro Black Knights sitt första SM-guld på herrsidan någonsin genom att besegra Stockholm Mean Machines i finalen, medan Carlstad Crusaders vann sitt fjärde raka SM-guld på damsidan genom att (för fjärde året i rad) besegra Örebro Black Knights.

Sport | Örebro
Örebronyheter

Källa: SWE3

You must be logged in to post a comment Login