SM i Ekonomi på Örebro Universitet

Av på 4 maj, 2022

Under en helg i maj koras Sveriges bästa ekonomer när SM i Ekonomi avgörs vid Handelshögskolan på Örebro Universitet. 

15 lärosäten gör upp om titeln

Mellan 12e och 15e maj arrangeras SM i Ekonomi vid Handelshögskolan på Örebro Universitet. Årets tävling är den 35e upplagan och hela 15 lärosäten från hela landet gör upp som titeln som Sveriges bästa ekonomer.

Syftet med tävlingen är att sprida intresse och motivera studier inom nationalekonomi och företagsekonomi.

Tidigare i år har det hållits deltävlingar och varje lärosäte har sedan anmält det bästa tremannalaget för finalhelgen i Örebro. Finalhelgen kommer innehålla en semifinal under torsdagen, där de fyra bästa lagen går vidare till den spännande finalen på lördagen.

”Efter två år av pandemi ska det bli otroligt roligt att hålla tävlingen fysiskt igen och välkomna alla till vårt fantastiska universitet för en fullspäckad helg” säger Sebastian Röhr som är en utav projektledarna för SM i Ekonomi 2022

All I do is win

I samband med tävlingen kommer en konferens att hållas med bland annat föreläsningar och montertorg där företag ställer ut. Temat på konferensen är All i do is win, vilket är något som kommer genomsyra hela konferensen.

”Vi har tänkt på temat vid varje aktivitet. Det ska synas i allt från föreläsningar till sittningar och pynt”

Vad är SM i Ekonomi?

Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.) har, tillsammans med en ekonomförening eller -kår, arrangerat SM i Ekonomi sedan 1987. I år går finalen av stapeln på Örebro Universitet där föreningen Sesam står som medarrangör. SM i ekonomi är ett nationellt mästerskap där landets alla lärosäten med ekonomiutbildningar anordnar deltävlingar för att sedan avslutas med semifinaler och final på själva konferensen, vilket i år sker i Örebro.

När konferensen är över är tanken att alla studenter och deltagare har fått nya erfarenheter, knutit nya kontakter, men framför allt skapat minnen för livet.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Sveriges Ekonomföreningars riksorganisation

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in