Smart att sälja bostaden i januari

Av på 20 december, 2021
Om du planerar att sälja bostaden i vinter kan januari vara rätt månad om du vill göra en riktigt lyckad försäljning.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Januari månad innebär en nystart för många. Det kan handla om ett nytt arbete, nya studier eller förändringar i familjesituationen, som gör att det är många som letar efter ett nytt hem nu. Det kan därför vara klokt att lägga ut ditt hem till försäljning i början på året.

Under jul och nyår brukar det vara väldigt lugnt på bostadsmarknaden, men bara en vecka in på det nya året börjar många att leta ny bostad. Om du planerar att sälja bostaden i vinter kan januari vara rätt månad om du vill göra en riktigt lyckad försäljning. En del personer har koll på detta och god framförhållning och har redan fotat bostaden innan och lägger upp i början på året. De flesta startar processen under mitten av månaden vilket gör att det vanligtvis brukar bli ett ganska stort utbud i slutet av månaden.

Lägenheter

Lägenheter säljs året runt och är inte lika känsliga för dålig väderlek som slask och snöblandat regn. Kom ihåg att utbudet av lägenheter är större i slutet på januari så vill du ha minsta möjliga konkurrens ska du lägga ut din bostad så tidigt som möjligt i januari. Det finns många spekulanter som är redo att slå till tidigt på året.

Hus

Försäljning av villor och radhus är lite mer väderkänsliga. Det är inte lika härligt med en slaskig och lerig tomt än en grön gräsmatta på sommaren. Däremot kanske du har hunnit förbereda bilder under hösten när tomten var vackrare och vill lägga ut till försäljning i början på året? En stor fördel att sälja huset nu är att det inte ligger så många hus ute till salu vilket gör att konkurrensen är låg.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa Erik Olsson Fastighetsförmedling

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in