Snabbväxande ”spökkök” öppnar fysisk restaurang

By on 6 december, 2022
Bild: Appteat

Snabbväxande ”spökkök” öppnar fysisk restaurang i Örebro , nu återstår bara de sista detaljerna innan matbyrån Appteat’s restaurangkoncept 4 Grabs och Pojjo som redan finns som “spökkök’” i Örebro kommer att utvecklas till en fysisk restaurang.

– Det känns det väldigt kul att våra koncept fungerar så väl och engagerar våra franchisetagare. Örebro är väldigt nöjda med koncepten och har varit angelägna redan sedan dom startade att få servera även fysiskt. Dom blir nu först ut i Sverige att servera 4 Grabs och Pojjo fysiskt, säger Jonathan Elgh, VD på 4 Grabs AB som bedriver matbyrån Appteat.

– Ghost kitchens har funnits i Sverige ett tag men har under pandemin tagit fart ordentligt. Vi tycker det är superspännande och vill väldigt gärna vara med från början då vi tror att branschen kommer växa enormt närmsta åren., fortsätter Jonathan. Appteat erbjuder i skrivande stund två olika matkoncept. Pojjo som har friterad kyckling i fokus och 4 Grabs som fokuserar på smashed burgers.. Inom kort vill vi erbjuda minst två koncept till. Viktigt för oss är dock att aldrig tumma på kvalitén, så det får ta den tid det tar, säger Oskar Wirén Tjärner, Executive chef på Appteat.

Det är däremot inte Appteat själva som öppnar upp restaurangen, utan de förlitar sig på redan befintliga restaurangen som blir virtuella franchisetagare. Om en restaurang är intresserad av att starta ett av Appteat’s matkoncept kan man vara igång på endast 30 dagar.

– Vi har jobbat hårt med att det ska vara så smärtfritt och så enkelt som möjligt att bli virtuell franchisetagare. På så sett tror vi att restaurangerna kommer se möjligheterna istället för problemen och de långa åtaganden som vanlig franchise kan innebära, säger Jonathan.

Den 9 December öppnar 4 Grabs och Pojjo sin första fysiska restaurang.

Beställningarna kommer fortfarande gå att göra via  4 Grabs egna app och appar som Foodora och Wolt om du vill ha maten hemlevererad. Framtiden inom restaurangbranschen är sannerligen här och på grund av pandemin har den accelererat ännu fortare.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Appteat

You must be logged in to post a comment Login