Snart dags för Sveriges första match i Fotbolls VM

By on 17 juni, 2018

På måndag 18/6 är det dags för Sverige att gå in i Fotbolls VM 2018 och det blir i en match mot Sydkorea på Nizhny Novgorod Stadium.

Matchen mot Sydkorea är mycket viktig för båda lagen om man skall ha en möjlighet att sluta etta eller tvåa i gruppen och där med ta sig till slutspel. Övriga lag i gruppen är Tyskland och Mexiko.

Vi erfar att Janne Andersson som väntat ställer upp med samma lag som under genrepet mot Chile det vill säga Ola Toivonen och Marcus Berg som anfallspar, Sebastian Larsson och Albin Ekdal på centralt mittfält och Viktor Claesson och Emil Forsberg tar hand om kanterna. Men det är under kvällens taktikmöte som Janne slutgiltigt meddelar spelarna vilka som ingår i startelvan.

Sydkoreas väg till VM har inte varit någon målrik sådan då man bara lyckades gör elva mål på de tio matcherna, samtidigt släppte man in tio mål så man landade på en målskillnad av +1. Lagen som man ställdes mot var följande: Iran, Syrien, Uzbekistan, Kina och Qatar. Sydkoreas väg till VM kan därför inte räknas som någon större bedrift. Man skall dock inte glömma att Sydkorea har sin stora stjärna Heung-Min Son, som till vardags är anfallare i Tottenham Hotspur. Han har haft en bra säsong i England där han gjort 12 mål på 37 matcher.

Sverige kommer till VM med en betydligt bättre målskillnad än Sydkorea och har skrapat ihop 26 gjorda mål samt har släppt in nio vilket ger en målskillnad på +26. Man hade också en betydligt tuffare grupp i kvalet med bland andra Frankrike och Nederländerna.

Vem som kommer vinna morgondagens match kan man bara spekulera i, statistiskt ser det bra ut för Sverige men nu är det VM och allt kan hända, det visar väl om inte annat Islands insats mot Argentina då islänningarna spelade till sig ett oavgjort resultat.

Matchen sänds på SVT1, SVT Play samt Cmore och avspark är 14:00.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll | Världen
Örebronyheter

 

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login