Snart öppnar årets sommarutställning på Bergöös

By on 21 juni, 2024
Bild: Hallsbergs kommun

Snart öppnar årets sommarutställning på Bergöös, Karin Larsson – Låt handen synas. 26 juni till 11 augusti visar visas en textilutställning som lyfter Karin Larssons roll som formgivare, klädskapare och hur hon formade sitt och Carl Larssons hem i Sundborn.

Karin lät kreativiteten styra sitt skapande fullt ut, hon komponerade fritt och ibland hittade hon på egna stygn.

Det finns en berättelse om när en av kvinnorna i Sundborn, som höll på att väva mattorna till familjen Larssons hem råkade väva fel. Karin svarade, ”-fortsätt du…handen ska synas”, en kommentar som visar Karins inställning till det textila hantverket och skapandet.

Karins skapande karaktäriserades av nyfikenhet, nytänkande och en öppenhet mot trender och influenser som hon anammade och utvecklade till sitt eget.

I utställningen visar man Karins textila verk, men man lyfter också Karin Larsson som formgivare och klädskapare. Karin Larsson var konstnären som gick sin egen väg, och i sommarens utställning låter man hennes hand synas.

Utställningen är produceras av Carl Larsson-gården, och visades senast i USA på American Swedish Historical Museum i Philadelphia.

Utställningen är skapad av och inköpt från Carl Larsson-gården och visades senast i USA på American Swedish Historical Museum i Philadelphia.

Datum & tid

  • 26 juni – 11 augusti
  • Öppettider: onsdag-söndag 10.00-17.00

Plats

  • Bergööska huset, Östra Storgatan 5, Hallsberg

Kultur | Hallsberg
Örebronyheter

Källa: Hallsbergs kommun

You must be logged in to post a comment Login