Snart öppnas framdörrarna

By on 1 november, 2021
Den 3 november öppnar vi framdörrarna igen och i samband med det kommer resenärer att kunna scanna sin mobilbiljett i biljettmaskinen.

Från och med onsdag den 3 november kan resenärer återigen stiga på via framdörrarna, i samband med detta inför man också smidigare hantering av biljetter ombord. Det innebär att resenärer scannar sin mobilbiljett i biljettmaskinen framme vid föraren.

– Det är glädjande att vi äntligen har möjlighet att återigen öppna framdörrarna på våra bussar. Nu kan vi återigen erbjuda service kring betalning och övriga frågor som resenärer har, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Nya förändringar gällande Resekort

För att få en smidigare påstigning samt minska risken för förseningar, kan du inte längre köpa Resekort eller hantera felaktiga/trasiga Resekort ombord på våra bussar. Detta gäller på samtliga bussar.

– Vi gör det här för att många resenärer stört sig på förseningar som kan uppstå när föraren ska hantera Resekort. Har du som resenär problem med ett Resekort eller behöver ett nytt, så är du välkommen att kontakta ditt närmaste försäljningsombud eller vår Kundservice, säger Fredrik.

Ett öppnande av framdörrarna innebär detta:

  • Det är möjligt att kommunicera med föraren.
  • Det är möjligt att scanna mobilbiljetten i biljettmaskinen framme vid föraren.
  • Enkelbiljett för län som infördes i början av pandemin tas bort.
  • Den bakre biljettmaskinen i regionbussar stängs av eftersom ombordstigning sker vid framdörren.
  • I stadsbussar behålls den bakre biljettmaskinen, men bara för rullstolsburna och de som reser med barnvagn eller rollator och därmed inte har möjlighet att kliva ombord i den främre dörren.
  • Det är inte längre möjligt att ladda reskassa eller periodbiljett på stadsbussar i Örebro och Karlskoga.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa Länstrafiken

You must be logged in to post a comment Login