Socialdemokraternas välfärdspolitik är som en Sony Walkman från 70-talet.

Av på 10 april, 2013

– Socialdemokraternas partistyrelses förslag till välfärdspolitik är ett mycket välriktat slag mot kvinnors företagande, småföretag och människors rätt att bestämma över sina egna liv. Stefan Löfven tycks ha lättare att prata om sin feminism än att verkligen omsätta den i praktisk politik.

Det säger Anders W Jonsson, Centerpartiets vice partiledare som kommentar till det textförslag på välfärdsområdet som presenterades av Socialdemokraternas partistyrelse tidigare idag.

– Förslaget är välfärdspolitikens svar på en Sony Walkman, en idé från 1970-talet som idag känns hopplöst förlegad och som hunnit bli omsprungen av en rad bättre lösningar. Socialdemokraterna tycks vilja backa in i framtiden, säger Anders W Jonsson.

– Stefan Löfven och Socialdemokraterna vill strypa den fria etableringsrätten och göra det betydligt svårare för den driftiga sjuksköterskan som arbetat hela sitt liv i vår gemensamma välfärd att ta steget, starta ett företag och förverkliga sina idéer om hur vården, hemtjänsten och äldreomsorgen på just hennes ort kan bli bättre för dig och mig, avslutar Jonsson.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in