Sommarens drinkar att göra hemma

Av på 14 juli, 2021

Sommartiden är i full gång och Arcus har tagit fram ett urval av svalkande drinkar att avnjuta under semestern. Här följer recept så att du kan göra dem hemma!

Italien kommer till Sverige – Disaronno Fizz

Bjud vännerna på en läskande Disaronno Fizz som aperitivo innan middagen eller duka enkelt upp på picknicken. Cin cin! (skål).

Du behöver:

5cl Disaronno (art.nr. 71202 på Systembolaget)
1cl citronjuice
Sodavatten
Citronzest
Isbollar/valfri is
Stort glas på fot

Receptinstruktioner: 
Häll Disaronno och citronjuice i ett större glas på fot med isbollar (eller valfri is), toppa upp med sodavatten och garnera med en skiva citronzest.

Till grillkvällen – Buffalo Trace Bourbon Sour

Den amerikanska bourbonfavoriten gifter sig fint med grillat, servera on the rocks eller som nedan i drinkklassikern Bourbon Sour.

Du behöver:

5cl Buffalo Trace (art.nr. 59501 på Systembolaget)
3cl citronjuice
2 cl sockerlag
Äggvita
Angostura/bitters
Coupette-glas

Receptinstruktioner:

Häll alla ingredienser i en shaker utan is, skaka kraftigt i ca 12 sekunder, öppna upp shakern, fyll på med is och skaka ytterligare 12 sekunder. Häll sedan upp i ett Coupette-glas, garnera med ett par stänk angostura.

Skandinaviska smaker – Skagerrak Gin och tonic

Oavsett om du redan befinner dig på västkusten eller är någon annanstans i Sverige, adderar denna gin ett inslag från Skagerrakområdet mellan Sverige, Norge och Danmark. Ginen är destillerad av växter från området och har inslag av tång som tillför en lätt sälta.

Du behöver:

4cl Skagerrak Gin (art.nr. 8170801 på Systembolaget)
Valfri tonic
Två selleristjälkar
En nypa flingsalt
Valfri is

Receptinstruktioner: 

Häll gin i en valfritt glas med is, toppa med tonic, garnera med selleristjälkar och en liten nypa flingsalt.

En ny favorit till festen – Fireball hotshot

Denna hotshot med en twist blir succé till sommarens middagar och partaj.

Du behöver:

2 cl Fireball (art.nr. 33202 och 8304601 på Systembolaget)
2 cl kaffe
Lättvispad grädde
Shotglas

Receptinstruktioner: 

Börja med att hälla fireball 2cl Fireball i ett shotglas. Skikta sedan 2cl kaffe ovanpå genom att använda en upp och nedvänd tesked som du försiktigt häller kaffet på för att få en fin skiktning på shoten. Avslutningvis fyller du upp glaset med lättvispad grädde på samma vis som kaffet.

Semesterkänsla med tequila – Jose Cuervo Paloma

Tequila finns i många varianter, välj en av kvalité så blir drinkarna extra goda. Jose Cuervo är Mexicos främsta och äldsta tequila-familj som erbjuder ett brett urval tequilas. Paloma än en läskande och syrlig drink med en piggt rosa färg.

Du behöver:

5cl Jose Cuervo Especial Silver (art.nr. 84902 på Systembolaget)
5cl Grapefruktjuice
5cl Sodavatten
Salt
1 tsk socker
Grapefruktskiva
Highball glas

Receptinstruktioner: 

Fyll glaset med is. Salta glasets kant genom att dra limeklyftan på kanten och rulla sedan i saltet. Häll tequila och grapefruktjuicen tillsammans med sodavatten i ett higball-glas, tillsätt en tesked socker och rör om. Garnera med en grapefruktskiva.

Gör det enkelt – Southern Comfort Lemonade jar

SoCo, som man säger i USA, är en whiskylikör som passar i mänger av drinkar och med sina inslag av apelsin, aprikos, citron och kokos passar den utmärkt att blanda somriga drinkar med. Gör det enkelt och servera i en stor jar med tapp-kran för enkel påfyllning.

Du behöver:

(Receptet är för en drink, multiplicera med antalet drinkar du önskar).

5cl Southern Comfort (art.nr. 618 på Systembolaget)
3cl citronjuice
3cl sockerlag
5cl soda
Apelsinskiva
Mynta
Behållare med tappkran eller kanna

Receptinstruktioner:

Häll alla ingredienser i en jar eller kanna inklusive persikor och mynta. Fyll på med is till toppen, rör runt med sked. Servera i valfria glas med is garnerade med mynta och persika.

Dillsuccé till kräftskivan – Aalborg Dild Collins

Aalborg Dild har för många varit en favorit att beställa på restaurang, men finns möjlig att köpa hem från Systembolagets beställningssortiment. Akvavit är en betydligt mycket mer mångsidig drinkkomponent än många vet. Aalborg Dild är skapad för att passa till alla slags fisk- och skaldjursrätter, dill-tonen gifter sig extra bra med kräftskivan. Serveras som snaps och/eller i en Aalborg Dild Collins cocktail.

Du behöver:

5cl Aalborg dild (art.nr. 8656601 på Systembolaget)
3cl citronjuice
2cl sockerlag
Tonic
Dillkvist
Vitvinsglas

Receptinstruktioner: 

Häll alla ingredienser utom tonic i en shaker fylld med is. Skaka kraftigt i ett par sekunder. Häll upp drinken i ett vitvinsglas toppa med tonic och garnera med dillkvist.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Arcus Sweden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in