Sommarens konstutställningar på Perssons Magasin

Av på 15 april, 2021

Lördag 12 juni öppnar Perssons Magasin i Västra Löa för sommarsäsongen 2021. Som vanligt kommer Perssons att ha konstutställningar under tre perioder: Torbjörn Hahne ställer ut 12 juni-8 juli; Gunilla Lindman ställer ut 10 juli-5 augusti; Den tredje perioden 7 augusti-12 september är ledig på grund av återbud.

I år blir det konstutställningar bara i det stora rummet på Perssons Magasin – inte i kaféet Vita Stugan eftersom den delen i lokalen kommer att ge plats för en vedeldad bakugn. Det är Englas Skafferi med Ingrid och Ola Hoelstad som kommer att driva kafé Vita Stugan och Signes matkällare i sommar.

12 juni-8 juli: Torbjörn Hahne – bildkonstnär och skulptör

Kommer från Dalarna och utbildad vid Konstfack i Stockholm. Har vidareutbildning inom glas- och emaljkonst. “Leran är mitt främsta material som inbjuder till många olika uttryck och processer i skapandet. Bilder, reliefer och skulpturer skapas i stengodslera. Jag arbetar i många led med skisser, måleri och fotografier som överförs på screenramar. Tryckningen sker sedan med olika färgade pastor och oxider”.

10 juli-5 augusti: Gunilla Lindman – akryl mixmedia

 I det abstrakta ges betraktaren möjligheten att känna in och ge sin en egen tolkning och uppleva det subjektiva som berör. “I mitt intuitiva skapande utgår jag från att processen leder mig framåt. Jag blandar gärna olika material och tycker att ytan är intressant. Jag är inte rädd för att rasera en bild för att sedan bygga upp den igen. Jag ser kreativiteten som en viktig del av livet”.

7 augusti-12 september: Konstnär var inbokad med har bokat av.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in