Sommarscen med Ellen Krauss och Ida Staake

Av på 23 juli, 2021

I samarbete med City Örebro presenteras Sommarscen Under Bar Himmel på spelgården i Wadköping. Lördagen den 31 juli är vi stolta över att kunna presentera både Ellen Krauss och Ida Staake.

Ellen Krauss
 
Hennes båda samarbetspartners Christian Walz och Jones Wetterberg, båda meriterade producenter, bestämde sig för att lägga allt annat åt sidan så fort de hörde Ellen Krauss sjunga. De blev helt golvade av den råa äkthet som hennes låtar förmedlar. ”Att jobba med Ellen är otroligt inspirerande”, säger Jones Wetterberg. ”Hon överraskar med sina vinklar och melodier och det är tydligt att hon skriver för att hon behöver skriva. Ungefär som en dagbok.”
Själv säger Ellen om sitt skapande: ”Jag känner att musiken gör så att jag kan gå vidare. Jag har ett driv till att göra musik och musiken i sin tur driver mig på något sätt framåt och ut ur saker. Det låter jätteklyschigt men den är som terapi för mig.”
I juli 2020 släpptes det efterlängtade debutalbumet ”Pearl”.
 
Ida Staake
 
Ida Staake släppte sin första singel 2015 Det här är på riktigt och har sedan dess arbetat hårt, spelat live och skrivit väldigt mycket musik. Texter som skaver och som stannar. 2016 släppte hon Försvinn inte, en pop-EP med underground-karaktär som hon spelade in i LAB-259 i Stockholm. Skivan var ett svar på soundet hon fick till i repan bredvid MC-klubben.
 
Sökandet är något Ida alltid har med sig, ett nytt sound, nya arrangemang, nytt sätt, ny musik. Resultatet blev ännu en EP Alla vet bättre när solen gått upp. Bland hennes egenskrivna låtar hittade man även Högt över havet med Arja Saijonmaa.
År 2021 gick hon in i studion i Upriver Recording Studio och vad ryktet säger är det hennes andra hem. Ett album sa någon… Något om en musikvideo på ett slott i en klänning från operan. En återfunnen kärlek till retro-synthar. Stråkarrangemang och som alltid, texter från diskbänken till rymden.

» Mer information här «

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Under Bar Himmel

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in