Sommarutställning i Galleri Konstrummet på Lindesbergs Stadsbibliotek

Av på 11 juni, 2021

Den 12 juni öppnar sommarutställningen ”Finns med mig och dagen” av Ida Rosén Branzell. Det blir ingen vernissage men ett Finissage-kalas den 13 augusti, för då hoppas vi kunna få möjlighet att umgås.

Ida bor sedan några år tillbaka i Fellingsbro, Lindesbergs kommun. Ida är konstnär och illustratör och hennes alster tar ofta sats ur ett miljö- och/eller barn-perspektiv.

 – Jag ser livet som en ständig rörelse i vilken jag hoppas kunna följa med och ständigt fortsätta att utvecklas! säger Ida Rosén Branzell.
Kanske har du sett Idas konst på vägen. Hon är konstnären bakom konstverket på Lindesbergs biblioteksbuss.

Hon har sina rötter i Västerås och där kan man hitta flera offentliga verk som Ida har gjort. Som Västerås sjukhusentré – en gestaltning med bland annat träskulpturer för barn, Lasse Färnlöfs plats – belysta skulpturer i corténstål, Stenpoesin där Tomas Tranströmers haikudikter blästrats in i granitsten och placerats i Västerås gatubild, samt Tomas Tranströmers plats, där bland annat rådjursspår blästrats in i gatubeläggningen tvärs över torget vid stadsbiblioteket.

Ida är en skicklig tecknare och barnboks illustratör så vi ser verkligen fram emot hennes utställning i Galleri Konstrummet på Lindesbergs Stadsbibliotek. Utställningen hänger fram till 17 augusti och har samma öppettider som biblioteket.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa Lindesbergs kommun
Mer om Ida och hennes konst hittar du på hennes websida – https://www.idasatelje.se/

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in