Sommarvärdar bidrar till boendes välmående

By on 8 juni, 2023
Jenna Vinblad och Thea Sjöholm blir ett glädjande tillskott till Hagby Ängar i Sommar.
Bild: Nora kommun

Under sommaren får boende och anhöriga vid Hagby Ängars äldreboende möjligheten att träffa våra trevliga sommarvärdar!

Jenna Vinblad och Thea Sjöholm går andra året på gymnasiet och kommer under sommaren att arbeta vid Hagby Ängar och erbjuda sociala och roliga aktiviteter för boende. Det kan röra sig om allt från enklare samtal till bollsport och andra aktiviteter som bidrar till de boendes välmående.

– Aktivering och stimulering är en huvuduppgift för oss och nu får vi en fantastisk extra hjälp med det under sommaren, säger enhetschef Jonas Åkerman.

Idén om sommarvärdar är nytt för i år och blir en resurs som arbetar med det praktiska och sociala. Bland annat erbjuder de olika paket till anhöriga och boende i form av picknickpaket, grillstunder och födelsedagsfirande där sommarvärdarna tar emot önskemål och förbereder mat och fika. Tanken är att förenkla de sociala kontakterna mellan boende och deras anhöriga då kontakten är viktig för välmåendet.

– Det kommer bli roligt men det är också ett stort ansvar men vi ser fram emot att träffa både boende och anhöriga, säger Jenna Vinblad och Thea Sjöholm.

Utöver sociala aktiviteter och sällskap kommer sommarvärdarna hjälpa till med praktiska uppgifter som att förbereda kaffe och smörgåsar, duka och servera samt diska, städa och ta hand om boendets odlingslådor.

– Det kommer bli spännande att vara på Hagby under sommaren och hitta på olika aktiviteter med de boende, säger Jenna Vinblad och Thea Sjöholm

Nora
Örebronyheter

Källa: Nora kommun

You must be logged in to post a comment Login