Sparbanksstiftelsen Bergslagen erbjuder startpremie till nyblivna föräldrar

Av på 13 september, 2018
Arkivbild

Bergslagens Sparbank och bankens ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, går nu tillsammans ut med ett erbjudande till nyblivna föräldrar: Alla som öppnar ett månadssparande på ett fondkonto i barnets namn, erbjuds en startpremie. Eller barnsparpremie, som man valt att kalla den.

Det här är ett sätt för oss att främja sparsamhet, värna om den lokala samhällsutvecklingen och att människor ska ges möjlighet att växa och må bra, säger Hans Sigge, ordförande i Sparbanksstiftelsen Bergslagen.

Barnsparpremien innebär att stiftelsen dubblerar första insättningen med upp till 1 000 kronor. Den som sätter in 200 kronor, får 200 kronor i barnsparpremie. Den som sätter in 1 000 kronor eller mer, får 1 000 kronor i barnsparpremie. Erbjudandet gäller alla barn som är mellan tre månader och två år och som bor i Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Storfors kommun samt bankens kunder.

– Barn växer upp fortare än man kan tro ibland och plötsligt är det dags för egen lägenhet eller bil. Då kan det vara bra med ett längre sparande och kan vi uppmuntra till det så gör vi det så gärna, det är en del av vårt samhällsengagemang och syfte, avslutar Hans.

Ekonomi | Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in