Sport | ​Linus Kvist från Motala dubbel svensk juniormästare på Landsvägs-SM

By on 25 juni, 2016

Det blev en klubbkamp om medaljerna i herrjuniorer linjelopp idag. Efter 120 kilometer gled de fyra cyklisterna från Motala AIF CK, som låg i täten, in i bredd på målrakan. De tar en snabb titt på varandra och sätter sen igång spurten mot mål.

Linus Kvist var allra snabbast och knep sitt andra guld i årets Landsvägs-SM. Efter onsdagens seger i tempoloppet kan Linus Kvist nu titulera sig dubbel svensk juniormästare 2016. Samuel Lord tog silvermedaljen och Erik Bergström Frisk bronset.

”Det är helt otroligt, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är sjukt stort” säger Linus Kvist i en segerintervju efter linjeloppet.

”Vi har en hel del starka juniorer just nu, med en topp på fem-sex stycken cyklister som är ganska jämna. Linus Kvist var en värdig vinnare i årets mästerskap”, säger Lucas Persson, förbundskapten för herr juniorer landsväg.

Med 24 startande i linjeloppet, var det Motala AIF CK som hade flest cyklister i tävlingen och som stod för de fem första placeringarna.

Just nu pågår damseniorernas linjelopp med ett startfält bestående av 46 elit- och proffscyklister. Bland dem den uttagna OS-truppen (Emma Johansson, Emilia Fahlin och Sara Mustonen, men några fler att hålla ögonen på är Frida Knutsson, Team Ormsalva Athletic Club, Julia Karlsson, Varbergs Mountainbike Club och Alexandra Nessmar från FK Trampen, som i skrivande stund sitter med i täten.

SM i landsväg fortsätter med de sista två linjeloppen i morgon, 26 juni, då är det dags för damjuniorer och herr seniorer att göra upp om de svenska mästerkapsmedaljerna.

Sport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login