Sport | Cajsa Qvarnström, Sörbyängens BK, till U23-EM

Av på 10 oktober, 2015

Den 17-18 oktober är det dags för finalspel i U23-EM i boule i Nieuwegein, Holland. Både Sveriges herr- och damlag är kvalificerade till finalspelet. U23-EM inleddes med ett kvalspel i mars i år. De sex bästa lagen i vardera klass från kvalspelet tog sig vidare till finalspelet där de får sällskap av värdlandet Holland och de regerande mästarna. Frankrike är regerande mästare för både herr och dam.

I finalspelet består varje möte av en trippel, en dubbel och en singel. Mötet inleds med trippeln och följs av dubbeln och singeln som spelas samtidigt. Laget får formeras fritt mellan de olika mötena. I trippeln och dubbeln är ett byte tillåtet under pågående match.

U23-EM spelas vartannat år och har spelats sedan 2009. Sveriges bästa placering är ett brons i damklassen år 2009.

Sveriges damlag:
Noon Geffenblad (Sibirien Club Petanque, Stockholm) Jessica Karlsson (Tyringe Boulegetingar), Cajsa Qvarnström (Sörbyängens BK, Örebro) och Malin Sares (Sörbyängens BK, Örebro).

Deltagande lag: Holland, Frankrike, Belgien, Spanien, Italien, Turkiet, Danmark och Sverige.

Jessica Karlsson gjorde debut i landslaget under kvalspelet i mars. Under kvalspelet spelade Malin Sares samtliga singelmatcher för Sverige och gjorde en mycket stark insats. Noon Geffenblad och Cajsa Qvarnström ingår i landslagstruppen för damer. Noon spelade förra året Dam-EM samt Confederations Cup. Cajsa gjorde debut i damlandslaget redan som 16-åring när hon blev uttagen att spela Dam-VM i Frankrike. Cajsa är uttagen i Sveriges damlag som spelar VM i Thailand senare i höst.

Sveriges herrlag:
Ali Abdi Aden (BK Sitting Boule, Stockholm), Daniel Eriksson (Coccinelle PC, Malmö), Tobias Svensson (Coccinelle PC, Malmö) och Simon Åkesson (Coccinelle PC, Malmö).

Deltagande lag: Frankrike, Holland, Italien, Spanien, Luxemburg, Belgien, Tyskland och Sverige.

I Sveriges herrlag har en förändring gjorts jämfört med kvalspelet. I finalen ingår Ali Abdi Aden i laget istället för William Silfverberg. Ali spelade för några veckor sedan även Herr-EM. Daniel Eriksson, Tobias Svensson och Simon Åkesson är klubbkamrater och spelar ofta tillsammans. Vid Boule-SM förra året vann de SM-guld i trippel.

Sport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in