Sport – Framgångsrikt VM för svenska landslaget i Timbersports

By on 15 november, 2016
Koncentrerade svenskar satte ett nytt prydligt svenskt och nordiskt rekord i åttondelsfinalen mot Österrike. I kvartsfinalen blev Kanada för svåra att rå på.

Det nya svenska rekordet är efter helgens tävlingar i tyska Stuttgart 1:03 min mot förra årets 1:14 min. En kapning med hela elva sekunder.

Vi fick verkligen allt att stämma i åttondelsfinalen mot Österrike. Att få stryk mot Kanada i en kvartsfinal är inte så mycket att säga om. Det visar bara att vi är på väg att närma oss de riktigt ledande länderna och nu börjar det bli trovärdigt att vi kan gå under en minut i lagtävlingen, konstaterar Hans-Ove Hansson som även var med och tävlade individuellt.

Att Hans-Ove och hela svenska laget toppade formen lagom till VM, gick även att se under kvalet på torsdagen till det individuella mästerskapet. Inför den sista grenen Hot Saw låg Hans-Ove på femte och sista finalplats. Då inträffade det som inte får hända. Motorsågen vägrade att starta och Hans-Ove diskades och kom åtta.

Väldigt bittert just då men det är bara att kämpa på, och framför allt så är det glädjande hur vårt unga svenska landslag tog för sig under lagfinalen. Det lovar gott inför nästa år då Nordiska Mästerskapen avgörs i Göteborg under slutet av augusti och VM i norska Lillehammer någon gång i november.

Tävlingarna i Stuttgart höll mycket hög klass och flera länder satte nya nationella rekord. I lagfinalen mot Kanada var Australien helt omutbara och satte ett nytt världsrekord med 46, 45 sek. Även Jason Wynyard dominerade. Den 1,95 meter långe och 135 kilo tunge atleten tog sitt åttonde individuella VM på tio år och kunde vinna ganska bekvämt före Matt Cogar, USA och Martin Komarek från Tjeckien.

Placering lag VM

 1. Australien
 2. Kanada
 3. USA
 4. Tjeckien
 5. Nya Zeeland
 6. Tyskland
 7. Storbritannien
 8. Sverige
 9. Frankrike
 10. Österrike

Placering individuella VM

 1. Jason Wynyard, Nya Zeeland, 72 poäng
 2. Matt Cogar, USA, 63
 3. Martin Komarek, Tjeckien, 60
 4. Stirling Hart, Kanada, 59
 5. Dirk Braun, Tyskland, 46
 6. Brad De Losa, Australien, 46
 7. Christophe Geissler, Schweiz, 23
 8. Roger Gehin, Frankrike, 17
 9. Armin Kugler, Österrike, 12
 10. Paolo Vicenzi, Italien, 12

Nordiska mästerskapen 2017 äger rum i Göteborg 24 – 26 aug

Världmästerskapen 2017 äger rum i Lillehammer 2 – 4 nov

Sport | Övrigt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login