Sport | RF önskar att IOK hade satt ner foten

Av på 26 juli, 2016

IOK väljer att överlämna ansvaret till respektive idrott om ryska idrottare ska få delta i OS. Ett beslut som Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, beklagar.

Det känns lite som att IOK sticker svansen mellan benen. Jag hade hellre sett att IOK satte ner foten, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.

Även om det är upp till varje enskilt internationellt specialidrottsförbund att göra bedömningen om Ryssland ska få delta i OS i Rio eller inte måste respektive idrottare uppfylla flera krav från IOK. Exempelvis kommer tidigare dopningsdömda idrottare inte att få delta i OS, även om de har avtjänat sitt straff.

Om IOK gör bedömningen att den inte kan stänga av alla ryska idrottare borde den åtminstone har lämnat en rekommendation till respektive internationellt specialidrottsförbund. Nu överlämnas ett tungt ansvar till respektive internationellt specialidrottsförbund, säger Björn Eriksson.

Självklart kommer RF att ge stöd till de svenska specialidrottsförbund som önskar rådgöra med oss kring frågan, säger Björn Eriksson.

Sport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in