Sport | Svensk Innebandy satsar på att inkludera personer med funktionsnedsättning

By on 4 oktober, 2015

Svensk Innebandy ska satsa hårt på att inkludera personer med funktionsnedsättning. Därför anställs erfarna Ulrica Backlund med fokus på de frågorna. Hon kommer att arbeta både nationellt och lokalt med Storvreta IBK. – Det här är något jag har jobbat mycket med och som jag brinner för, säger hon.

Innebandyn tar nu krafttag för att inkludera personer med funktionsnedsättning. Över hela Sverige finns redan många parasportlag men nu tar Svensk Innebandy ett helhetsgrepp. Den nya tjänsten delas 50/50 med Storvreta IBK.

Ulrica Backlunds uppdrag blir att kartlägga vilken verksamhet som finns i landet i dag och sedan skapa en strategi för hur Svensk Innebandy och dess föreningar ska arbeta med målgruppen i framtiden.

Jag har mycket kunskap i det här området genom att jag har jobbat på Fyrisgården i Uppsala väldigt många år. Jag tror och hoppas att Svensk Innebandy vill ta ett större ansvar när det gäller den här gruppen. Innebandy ska vara för alla, säger Ulrica Backlund.

Som folksport är det givet att innebandyn ska vara till för alla. Därför är det här steget väldigt viktigt för oss. Ulrica Backlund har både rätt erfarenhet och rätt driv. Uppdraget kräver bland annat kontakt med Parasportförbundet, andra idrottsförbund samt innebandyföreningar med erfarenhet av innebandyverksamhet för den aktuella målgruppen, säger Göran Harnesk, generalsekreterare Svensk Innebandy.

Ulrica Backlund ska också jobba lokalt med Storvreta IBK:s Örnarna, träningsgrupper och lag med spelare med funktionsnedsättning.

Det är redan ett jättefint projekt. Där kommer jag att jobba med kvalitetssäkring och utveckling tillsammans med klubbchef och ledning, säger hon.

Kim Knudsen, klubbchef Storvreta IBK:
Jag är mycket glad att kunna hälsa Ulrica Backlund välkommen till oss i Storvreta IBK. Ulrica har under många år gjort ett fantastiskt arbete med fritidsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Under de senaste två åren har hon tillsammans med sin duktiga personal från Fyrisgården i samverkan med Storvreta IBK bidragit med mycket jobb och kreativa idéer i genomförandet av Mika Kohonen Trophy under Storvretacupen. Ulrica kommer i vårt integrationsprojekt Örnarna att framför allt jobba med interninformationen och kommunikationen gällande integrationen av verksamheten, rekryterings- och PR-arbete gentemot särskolorna samt inte minst kvalitetssäkring av verksamheten organisatorisk och innehållsmässigt. 

Ulrica Backlund påbörjar sin tjänst under november och går upp på heltid från 1 december.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login