Sport | Tele2 Arena får likadant konstgräs som Behrn Arena

By on 24 maj, 2016

I sommar kommer konstgräset på Tele2 Arena att bytas ut. Djurgården Fotboll och Hammarby Fotboll samt fastighetsägaren SGAF har valt nytt konstgräs i form av ”Drop MTRX” från Unisport-Saltex.

Vi är mycket nöjda med valet av nytt konstgräs som nu kommer att läggas in på Tele2 Arena under EM-uppehållet. Det har varit en bra dialog där vi har fått vara delaktiga från start till mål i val av underlag och tidsplan, säger Henrik Berggren, VD Djurgården Fotboll.

Det är oerhört glädjande att även Djurgården och Hammarby kommer att spela hemmamatcher på vårt konstgräs. Jag är övertygad om att spelarna kommer att märka stor skillnad när det gäller spelegenskaper samt att skaderisken är lägre pga mindre vridmotstånd i konstgräset, säger Arto Näätsaari, Unisport-Saltex.

Efter EM-uppehållet har 7 lag i Allsvenskan konstgräs från Unisport-Saltex som spelunderlag på sina arenor. Det är IF Elfsborg, Örebro SK, IFK Norrköping, Östersunds SK, GIF Sundsvall, Hammarby IF och Djurgårdens IF.

Fakta konstgräs Drop MTRX:
Unisport-Saltex var först ut med att utveckla ett 3D konstgräs med Matrix – fiberpositionering. Ett konstgräs som är ännu närmare naturgräs med ökad spelarsäkerhet och bättre egenskaper för proffsspel. Drop MTRX är det enda konstgräset som för tillfället klarar FIFA’s nya och tuffare krav på konstgrässystem, FIFA Quality Pro, avseende kompaktering. De nya kraven börjar att gälla i januari 2017.

Miljövänligt – 100% latexfri och 100% återvinningsbar.
Unik spänst – 100% högkvalitativa fiber med 360° fiberstöd.
Mindre ifyllnadssprätt – MTRX – fiberpositionering resulterar i mindre gummisprätt.
Spelsäker – Mindre vridmotstånd minskar belastningen på fotleder, knän och ljumskar.
Naturlig bollstuds – Som på naturgräs.

Sport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login